1 şirkete bedelli bir şirkete bedelsiz onayı verildi! Yeni halka arzlar da belli oldu

1 şirkete bedelli bir şirkete bedelsiz onayı verildi! Yeni halka arzlar da belli oldu
 Muhabir
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Koç Metalurji AŞ ve Altınay Savunma Teknolojileri AŞ’nin halk arz başvuruları da onaylanmış oldu.

SPK haftalık bülteni doğrultusunda kurul Koç Metalurji A.Ş.’nin 20.50 TL, Altınay Savunma Teknolojileri AŞ’nin 32 liradan halk arz başvurusunu kabul etti.

Hun Yenilenebilir Enerji Üretimin 420 milyon lira civarındaki bedelli sermaye artışı, Pegasus Hava Taşımacılığının 397 milyon 700 bin 293 lira civarındaki bedelsiz sermaye artışını da kabul etti.

PEGASUS'A ONAY

Diğer yandan SPK Hun Yenilenebilir Enerji Üretim AŞ ve Pegasus Hava Taşımacılığı AŞ’nin sermaye artışı ile ilgili başvurularını da karara bağlanmış oldu. Hun Yenilenebilir Enerji Üretim AŞ’nin (Yüzde 72.41) bedelli, Pegasus’un (Yüzde 388,76) bedelsiz pay ihracına onay verildi.

Kurul aynı zamanda Çağdaş Faktöringin 250 milyon, Arena Finans Faktoringin 120 milyon lira, A1 Capital Yatırım Menkul Değerlerin 400 milyon, VDF Filo Kiralamak 350 milyon lira, Aktif Yatırım Bankasının 21 milyar liraya yakın borçlanma aracı ile ilgili ihracı başvurularına onay verdi. SPK, Argeus Gayrimenkul Portföy Yönetimi AŞ Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonunun kuruluşuna izin vermesi, Hedef Portföy Yönetimi AŞ Beşinci Gayrimenkul Yatırım Fonunun kuruluşuna izin vermesi ve katılma paylarının ihracıyla alakalı ihraç belgesine onay verilmesi talebine olumlu yanıt verdi.

Acar Menkul Değerler AŞ’nin sermayesi 47 milyon lirayken 102 milyon liraya çıkarılmasına ilişkin esas sözleşme değişikliğinin olumlu olarak karşılanması konusunda karar veren SPK, İstanbul Portföy Yönetimi AŞ’nin kuruculuğunu yaptığı İstanbul Portföy Yönetimi AŞ Katılım Şemsiye Fonunun tasfiye edilmesi için izin verilmesi talebini olumlu olarak yanıtladı. Kurul, Türkiye’de yerleşik kişiler için internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yapıldığı netleşen 39 internet sitesine erişim engeli olması için gerekli hukuki işlemlerin yapılması için de hükmetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.