Genç Nida Hafızlık yarışması finali Konya’da gerçekleşti

Genç Nida Hafızlık  yarışması finali Konya’da gerçekleşti
 Editör
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Genç Nida Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Konya Bölge Finali 02 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşti.

Konya, Kırşehir, Karaman, Antalya, Burdur, Isparta ve Afyonkarahisar şehirlerinden 32 öğrencinin katıldığı finaller, Selçuklu Yunus Emre Yatılı Erkek Kur'an Kursunda düzenlendi.

Konya’da Selçuklu Abdülezel Paşa İmam Hatip Ortaokulu organizasyonunda düzenlenen 7. bölge finallerinde imam hatip ortaokullarında ve Anadolu imam hatip liselerinde öğrenim gören kız öğrenciler yarıştı. Yarışmalar, Ortaokul kademesinde; Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması ve lise kademesinde; Hafızlık Yarışması ve Kur'an-ı Kerim'i Okuma Yarışması olmak üzere dört farklı kategoride yapıldı.

whatsapp-image-2024-05-02-at-19-31-42.jpeg

Program esnasında Selçuklu Abdülezel Paşa İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı ezgi ve ilahiler dinleyenlerin beğenisini kazandı. İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit , "İlim ve âlimler şehri olan olan Konya’mızın ev sahipliğinde gerçekleşen bu güzel yarışma, Konya’nın milli ve manevi değerlerine duyduğu sevgi ve hürmetin de adeta yansıması olmuştur. Bu vesile ile bu anlamlı organizasyona emek ve destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum." dedi.

whatsapp-image-2024-05-02-at-19-31-43-1.jpeg

Yarışma sonrasında İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve protokol üyeleri, dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini verdi. Ayrıca yarışmaların hazırlanmasında destek ve katkıda bulunanlara İl Müdürü tarafından hediye takdiminde bulunuldu.

Programa; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Zengin, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, TİMAV Genel Başkanı Dr. Sami Bayrakçı, Önder Konya İmam Hatipliler Derneği Başkanı Arif Bağcı, eğitim yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler de katıldı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum