Taksim'e yürümek isteyen gruplara izin verilmedi! Olaylar çıktı!

Yasak olmasına karşın Taksim'e girmeye çalışan, aralarında yasa dışı örgütlerin de olduğu, gruplar polis barikatlarına saldırırken ısrarını sürdürenler gözaltına alındı

İstanbul'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlaması için Saraçhane'de toplanarak Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplar, polisin müdahalesinin ardından dağıldı.

Saraçhane’de 1 Mayıs müdahalesi

1 Mayıs kutlaması kapsamında sabah saatlerinde Saraçhane'de toplanan CHP, DEM Parti, DİSK, KESK ve TMMOB'un da aralarında bulunduğu bazı siyasi parti ve sendika üyeleri, buradaki açıklamaların ardından Taksim Meydanı'na yürümek üzere harekete geçti.

Saraçhane’de 1 Mayıs müdahalesi

Yürüyerek Bozdoğan Kemeri'ne ulaşan gruplar, burada polis barikatıyla karşılaştı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu burada bir süre polis müdürleriyle görüştü. Polis ekiplerinin Taksim Meydanı'na çıkışa izin verilmeyeceğini belirtmesi üzerine, gruplardaki bazı kişiler bu duruma tepki gösterdi. Bazı göstericiler yerlerinden söktükleri kaldırım taşlarını yere vurup parçalara ayırarak polise atarken, bazıları da ellerindeki pet şişeleri polise fırlattı.

Saraçhane’de 1 Mayıs müdahalesi

Atılan taşlardan biri alanda görevli olan bir emniyet müdürünün yüzüne isabet etti. Bu sırada gruptakilerden bazıları ise polise taş atan göstericilere tepki göstererek, taş atılmaması yönünde çağrı yaptı. Ellerindeki bayrak sopalarıyla da polise saldıran göstericiler, polisin biber gazıyla yaptığı müdahale üzerine geri çekildi. Kemerin önünde bulunan polisler alanın boşaltılması uyarısında bulunduktan sonra eylemcilerin beklediği yere doğru yürüyerek barikat alanını genişletti. Polis, grubun dağılması yönünde sık sık anonslarla uyarı yaparken, uyarıları dikkate almayan bazı göstericiler sloganlar eşliğinde bekleyişlerini sürdürdü.

Saraçhane’de 1 Mayıs müdahalesi

Polis ekipleri, barikatı aşarak tekrar yürümek isteyen göstericileri aralıklarla müdahale ederek engelledi. Polis ekipleri uyarıları dikkate almayan gruplara biber gazıyla müdahalede bulundu. Ekiplerin kalabalık grubu dağıtmaya çalıştığı anlar ve grupların ellerindeki bayrak sopalarıyla polis kalkanına vurdukları anlar fotoğraf karelerine yansıdı. Fotoğraflarda, bazı vatandaşların polis kalkanına tekme attığı anlar da görüldü.

Saraçhane’de 1 Mayıs müdahalesi

Öte yandan, DİSK'in Saraçhane'de bulunan otobüsünden eylemin, DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB'nin oluşturduğu 1 Mayıs Tertip Komitesi'nin kararıyla sonlandırıldığı anonsu yapıldı. Bu anonsun ardından gruplar Saraçhane bölgesinden ayrıldı. Bazı eylemciler ise alınan bu karara tepki gösterdi.

Saraçhane’de 1 Mayıs müdahalesi

Meydandan ayrılan grupların bir kısmı Aksaray, bir kısmı ise Fatih yönüne doğru dağıldı. Polis ekiplerinin boşaltılan Saraçhane Meydanı ve Bozdoğan Kemeri çevresindeki güvenlik önlemleri sürüyor.

Saraçhane’de 1 Mayıs müdahalesi

İstanbul Saraçhane'deki 1 Taksim gösterisinde, bazı göstericiler söktükleri kaldırım taşlarını parçalara ayırarak polise atarken, taşlardan biri görevli emniyet müdürünün yüzüne isabet etti. Bu sırada gruptakilerden bazıları ise polise taş atan göstericilere tepki göstererek, taş atılmaması yönünde çağrı yaptı.

Saraçhane’de 1 Mayıs müdahalesi

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.