Seydişehir belediyesi, belediyecilikte yeni bir döneme geçti

Seydişehir belediyesi, belediyecilikte yeni bir döneme geçti
 Editör
Seydişehir Belediyesi’nde inşaat ruhsat başvuruları artık, dijital ortamda yapılacak

Belediye; proje kontrol, yapı ruhsatı ve inşaat işlemlerini dijital platforma taşıdı.

Vatandaşlar, Mimarlar, Mühendisler, Proje Sorumluları, artık belediyeye gitmeden, hızlı, şeffaf ve güvenilir bir şekilde www.seydisehir.bel.tr adresinden TC. Kimlik No ve kendi kişisel bilgileri ile giriş yaparak, 7/24 istedikleri yerden başvuruda bulunabiliyor. Sisteme yüklenilen projelerin onay süreçlerinde e-imza uygulaması da kullanılabiliyor. Dijital belediyecilik alanında birçok önemli çalışmaya imza atan Seydişehir Belediyesi, artık inşaat ruhsat başvuru işlemlerini de elektronik ortamda yürütmeye başladı.

seydisehir-belediyesi-belediyecilikte-yeni-bir-doneme-gecti-2.jpg

seydisehir-belediyesi-belediyecilikte-yeni-bir-doneme-gecti-1.png

Vatandaşların Belediyede yapmak istedikleri çalışmaları daha kolay hale getirmek için dijital belediyecilikte yeni çalışmalara adım atacaklarını kaydeden Başkan Hasan Ustaoğlu, “Hemşehrilerimizin işlerini kolaylaştırmak için dijital belediyeciliği önemsiyoruz. Uzun bir çalışmanın ürünü olan bu proje ile vatandaşlar artık belediyeye gitmeden, hızlı, şeffaf ve güvenilir bir şekilde www.seydisehir. bel.tr adresinde bulunan online hizmetler sekmesinden e-imar linkini tıklayıp, TC kimlik No ve kişisel bilgileri ile giriş yaparak, 7/24 istedikleri yerden başvuruda bulunabilecek” ifadelerini kullandı.

Başkan Ustaoğlu, “Seydişehir Belediyesi’ne inşaat ruhsat başvurusu yapan vatandaşlar, mimarlar, inşaat mühendisleri, proje sorumluları, müteahhit firmalar ve yapı denetim şirketleri, inşaat ruhsat başvuru evrakları ve projelerini dijital ortamda Seydişehir Belediyesi’ne gönderecek. Belediyemiz tarafından tüm kontroller dijital ortamda yapılacak ve varsa eksiklikler veya düzeltmeler ilgililere anlık SMS ve e-posta aracılığıyla bildirilecek. Yapılan düzeltmeler veya giderilen eksiklikler yine dijital ortamda belediyeye gönderilebilecek. İnşaat ruhsatı düzenlenene kadar tüm süreçler belediyeye gitmeden dijital ortamda devam edecek. Böylece hem işlemler hızlanacak hem de vatandaşlarımız belediyeye gitmeden inşaat ruhsat başvurularını, kontrollerini (Ruhsat ile ilgili tüm işlemleri) günün her saatinde elektronik ortamda yapabilecek. Onay süreçlerinde ise e-imza uygulaması kullanılabilecektir. Bu dijital uygulama ile fiziki başvurularda yaşanan ulaşım sürecinin ortadan kalkmasıyla ulaşım maliyeti ve zaman kaybı minimuma indirerek, proje düzeltmelerinin tekrar tekrar çıktı alınmasıyla oluşan kağıt israfının önüne geçilmiş, zaman ve ücret israfını engellenmiş olacağız. Konya Büyükşehir Belediyemiz ve merkez ilçe belediyelerimizden sonra ilçe belediyeleri arasında Seydişehir Belediyemizde yaptığımız bu çalışma ile bir ilke imza atmış oluyoruz. Ayrıca başlattığımız uygulama ile evrakların ve yapılan işlemlerin arşivlenmesi konusunda kolaylık sağlanmış olacak ve dijital ortamda arşivlenmiş olacak” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.