Ahmet Köylü

Ahmet Köylü

İktidar Olmak mı? Muktedir olmak mı?

İktidar Olmak mı? Muktedir olmak mı?

Mevcut siyasi düzende iktidarın iktidar olmanın önemi şüphesiz tartışılmaz. Ancak muktedir olmak bambaşka bir şey. Ben şöyle değerlendiriyorum: Muhalefet olmanın önemini iktidar olmaktan önemli buluyorum. Mevcutta yapılan hayırlı bir çalışmaya silmeden, görmezden gelmeden iktidara teşekkür eden, yanlış bir kararda veya çalışmada aynı ittifak içerisinde dahi olunsa menfaat gözetmeksizin haklı eleştirilerde bulunan tek parti Yeniden Refah Partisi'ni görüyoruz. Sn. Fatih Erbakan Bey, Türk siyasetine yeniden nezaket katacağın propagandasını ve eleştirilerini zarafet içerisinde yapıyor. Konjonktürde diğer siyasiler maalesef bel altı siyaseti döndürürken, mahremler, özel hayatlar, günahlar gündem edinirken Sn. Erbakan'ın bu anlamlı tavrı Türk siyasetine ve siyasilere şüphesiz örneklik teşkil edecektir.

Ayrıca ana muhalefet partilerini gözlemlediğimiz zaman şöyle bir sonuca varıyoruz: Milletimiz filan umurlarında değil. Onların iki maddeli bir gündemleri var: 1. madde koltuk, 2. madde Sn. Erdoğan'ın kaybetmesi. Başka bir tespitimiz ise şöyle: Allah korusun bunlar iktidar falan olsalar, bu millete verebilecekleri hiçbir şey yok ama milletimizden götürecekleri çok şey var.

Türkiye siyasi partilerinin seçim zamanı dışında pek de halkın derdi ile dertlendikleri söylenemez. Maalesef ki böyle bir tahayyül göremiyoruz. Seçim zamanı vatandaşların kapısını çalan siyasiler, geçim zamanı ise nedense ortalıkta hiç gözükmüyorlar. Sn. Erbakan'ın bu noktada halkın içerisinde olduğunu söyleyebiliriz. Umarım Sn. Erbakan ve kurmayları bu hasbi niyetlerini kaybetmezler.

Sn. Erdoğan halkla iç içe bir liderdi ama. Artık ya yoğun çalışmalarından dolayı ya başka sebeplerden dolayı halktan koptu. Bu düşünceye şuradan vardım: Sn. Erdoğan açıklama esnasında bir ev sahibine sitemde bulunup yedi bin beş yüz lira kira istediği için eleştiride bulundu. Ama reele baktığımız zaman, söylediği bu rakamda kiralık ev yok. Tabii ki işi hiç de kolay değil. Gerek ülke içi gerek yurt dışı politika yürütüyor. Bu da kolay bir iş değil. Umarım Avrupa'nın bize özendiği günleri görebiliriz.

Allah’a Emanet olun

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Köylü Arşivi
SON YAZILAR