Konya Valiliği'nden uyarı: Bu akşam Kuzey Afrika ve Suriye'den geliyor

Konya Valiliği'nden uyarı: Bu akşam Kuzey Afrika ve Suriye'den geliyor
 Muhabir
Konya'da hava sıcaklıkları düşmeye devam ederken Konya Valiliği'nden önemli bir uyarı geldi. Valilik bu akşamdan itibaren başlayacak olan toz taşınımına karşı Konya halkını uyardı. İşte detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu'da, cumartesi günü ise Doğu Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da etkili olması beklenen toz taşınımının pazar sabah saatlerinden itibaren yurdu terk edeceği tahmin ediliyor.

Toz taşınımının Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'da orta kuvvette, Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli, diğer yerlerde hafif, zaman zaman orta kuvvette olacağı tahmin ediliyor.

Hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, yağış anında çamur şeklinde yağış ve sağlık problemleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Konya Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre: "Yapılan son değerlendirmelere göre; (09.05.2024) Perşembe bu akşam saatlerinden itibaren bölgemizin (Konya, Aksaray, Niğde, Karaman) Kuzey Afrika ve Suriye kaynaklı toz taşınımının etkisi altında kalacağı tahmin ediliyor. Toz taşınımının 12.05.2024 Pazar sabah saatlerinden itibaren bölgemizi terk edeceği tahmin ediliyor. Oluşması muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum