Konya'nın lezzet durağı bu sokakta

Konya'nın lezzet durağı bu sokakta
 Editör
Konya Kadınlar Pazarı Sokağı'nda 10 yıldan fazla süredir yağ somunu ustalığı yapan Fatih Şendağlı, babasından devraldığı geleneği sürdürerek Konya'nın lezzet duraklarından biri olmayı başarıyor

Konya Kadınlar Pazarı olarak bilinen Melike Hatun sokağında Yağ Somuncusu Fatih Şendağlı, 10-12 senedir Konya'da yağ somonu ustalığı yapıyor.

Fatih Şendağlı, babasından öğrendiklerini üzerine katarak uzun yıllardır bu işi sürdürüyor. Sabah 5'te açtıkları dükkânda akşam saat 9'a kadar, genelde şehir dışından gelen vatandaşlara yağ somonu yapıyorlar.

dsc-0373.jpg

MÜŞTERİ TERCİHLERİNE GÖRE ÇEŞİTLİLİK

Somunların iç harcı, müşterilerin damak tadına göre özelleştiriliyor. Küflü peynirli, kavurmalı, pastırmalı, sucuklu ve atomlu gibi farklı seçenekler arasından seçim yapmak mümkün. En çok tercih edilen küflü peynirli somunlar 100 TL, kavurmalı, pastırmalı ve sucuklu somunlar 175 TL, her şeyin bir arada olduğu atomlu somunlar ise 200 TL'ye satışa sunuluyor.

dsc-0380.jpg

Meşe odununda yanan fırında, 2 şişirip 8 dakikada yağ somonu yaptığını aktaran Şendağlı, ‘’Önce müşterinin talebine göre içini dolduruyoruz, en çok tercih edilenler arasında küflü peynirli olduğu için isteyenlere küflü peynirle dolduruyoruz. Bizler için öncelikli sıcak ve lezzetine doyum olmayan bu tadı müşterilerimize layıkıyla sunmak’’ dedi.

ŞENDAĞLI’NIN MEŞHUR YAĞ SOMUNU TARİFİ

MALZEMELER

2 adet bazlama, 2 bazlamanın üstünü dolduracak kadar rendelenmiş kaşar veya küflü peyniri, 2-3 tatlı kaşığı tereyağı,10 dilim sucuk, isteğe bağlı.

Bazlamaların ortasını bıçakla dikkatlice açılması gerektiğini ifade eden Şendağlı,‘‘ Açtığınız bazlamaların içine bolca rendelenmiş kaşar peyniri koyun. Dilerseniz sucuk da ekleyebilirsiniz. Tereyağını eritin ve bazlamaların üzerine fırça ile sürün, yağ somunlarını fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Somunlar altın rengi olana kadar pişirmeye devam edin. Bazlamaların çok fazla kurumamasına dikkat edin, kaşar peyniri yerine küflü peyniri de kullanabilirsiniz. Sucuk yerine pastırma veya sosis de ekleyebilirsiniz, fırınınızın ısısına göre pişirme süresini ayarlayabilirsiniz, farklı bir lezzet için yağ somunlarının üzerine çörek otu veya susam serpebilirsiniz. Yağ somunlarını kahvaltılık olarak peynir, zeytin ve çay ile birlikte servis edebilirsiniz‘‘ dedi.

dsc-0378.jpg

KONYA BU LEZZETE SAHİP ÇIKMALI

Konyalılardan çok şehir dışından gelenlerin kendilerine sahip çıktığını belirten Şendağlı, ‘’Sabah satışlarının artık günümüzde akşam 9'a kadar devam etmesinin sebebinin dışardan gelen müşterilerimiz. Saat fark etmeksizin, yağ somonunun lezzetini tatmak isteyen müşterilerimiz var. Bu işin sırrı işimizi severek yapıyoruz. Babamızdan gördüklerimiz uygulayarak, müşteri memnuniyetine önem vererek yağ somonu yapıyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.