Tülay Gizem Başar

Tülay Gizem Başar

Konya’nın ulaşım aksına yeni bir soluk!

Konya’nın ulaşım aksına yeni bir soluk!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılacak Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı 1. Etap Temel Atma Töreni dün gerçekleşti. Farklı şehirlerde toplu taşımayı sık sık kullanan biri olarak şunu söylemek istiyorum ki Konya ulaşım konusunda en rahat şehirlerden bir tanesi.

Tramvay seferleri diğer toplu taşımalara oranla daha fazla tercih ediliyor. Sebebi ise trafik konusunda daha rahat bir alana sahip olması. Bunun üzerine Konya’ya yeni bir hat kazandırılması da elbette iyi olacaktı.

Temel atma töreninde konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bu 5 yılda mevcut 27 kilometre hattımıza tam 105 kilometre hat ilave ederek Konya’yı Anadolu’nun raylı sistem ağını en çok kullanan şehri yapmak için çaba göstermeye söz vermiştik. Elhamdülillah bugün hep birlikte Adliye-Şehir Hastanesi, Şehir Hastanesi-Stadyum hattının ilk etabının temelini atmış olacağız. Bu etapla birlikte Alaaddin’den Adliye’ye gelen hattımız ilk etapta Şehir Hastanesi’ne ulaşmış ve Şehir Hastanesi’nden de 11.2 kilometre uzaklıkta yeni yaptığımız sanayi sitesine kadar ulaşmış olacak. Bu hattı Büyükşehir olarak biz yapacağız. Yeni Sanayi Sitesi’nden Aksaray yolu, Dr. Sadık Ahmet Caddesi, Halil Ürün Caddesi ve Yeni Stadyuma kadar olan 10 kilometrelik ikinci etap hattı da Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza devrettik. O hat tamamlandığında Alaaddin’den başlayıp Adliye-Şehir Hastanesi-Aslım Caddesi ve Yeni Stadyuma kadar; Konya banliyösünü, mevcut hattımızı ve ileride yapacağımız Barış Caddesi hattımızı dikine kesen yeni bir ulaşım aksı oluşacak. Özellikle Aslım Caddesi’ndeki sanayi alanlarında çok büyük bir yoğunlaşma oldu. Konya’nın tarihi dönüşümlerinden birisi olan Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin bu yılsonu taşınmasıyla birlikte oradaki yoğunluk ciddi manada artmış olacak. Bu yapmış olduğumuz hatla insanların oraya toplu ulaşımla ulaşmasını sağlamış olacağız” dedi.

Adliye- Şehir Hastanesi- Yeni Stadyum hattının Konya’ya yeni bir soluk kazandıracağını düşünüyorum. Bu alanlara dolmuş ve otobüsler ile pek çok ulaşım sağlanabiliyor. Yeni tramvay hattının bu konuda Konya halkına merhem olması düşünülüyor. Umarız ki bu beklentiler kısa sürede halkın ihtiyacını karşılamaya yönelik işleyişe girer.

İnsanların artık en değerli kavramı zaman oldu. Bu sebeple verilen sözlerin vaatlerin hep en kısa sürede yapılmasını umuyor. Bu projenin de kısa sürede faaliyete geçmesi hem vatandaşlar tarafından hem de belediye tarafından çok önemli olacağını düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Tülay Gizem Başar Arşivi
SON YAZILAR