Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

Konyaspor İstanbul'da Karagümrük'e rakıldı..!

Konyaspor İstanbul'da Karagümrük'e rakıldı..!

Konyaspor Karagümrük deplasmanında 1-0'ı koruyamadı 85'te yediği golle puanını 35'e çıkarma ateş hattındaki rakibiyle puan farkını açma şansını da kaçırdı.

Zorlu deplasmanda çok iyi pas yaptığı ilk yarıda 1-0 öne geçen ancak 2. yarıda topu rakibe bırakarak uzun süre atak yapmayı dahi düşünmeyen Konyaspor tıpkı geçen hafta olduğu gibi son dakikalarda yediği golle galibiyeti kaçırdı, 1 puana razı oldu.

Konyaspor için hayati önem taşıyan bir deplasman müsabakası daha olan Karagümrük maçı öncesi defansta Damjanovic'in sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkartılması sonrası yerine Uğurcan forma giyerken, Teknik Direktör Ömeroviç sürpriz yaparak sol kanatta Marlos Moreno'ya ayrıca Cicaldau'yu da hücuma dönük görev vererek 11'de başlatıyordu.

Rakibine oranla topa daha çok sahip olup daha çok pas yaparak başlayan Konyaspor olurken 15. dakikada ceza sahası içerisinde tam gol pozisyonunda topa vuracakken Marlos'a yapılan hareket bana göre penaltıydı ama hakem devam dedi autu gösterdi VAR da devreye girmedi..

Bir çok kez rakibini az adamla yakalama fırsatı bulan ancak hemen hepsinde de adeta vites küçültüp ağır ataklar yapmayı tercih eden bir Konyaspor vardı yine ve bu da topla çok oynansa da pozisyon bulunmasını hatta ceza sahasına girilmesini, dolayısıyla gol pozisyonu bulunmasını engelliyordu yine..!

Buna rağmen sabırla pas yapmaya devam eden Konyaspor ilk kez dikine oynadığında dakikalar 43'ü gösterdiğinde 1-0 öne geçti. Cikalleshi indirdi Marlos'un akıl dolu pası ile ileriye çıkan Alessane Ndao ceza sahasına girer girmez sert şutuyla kaleciyi avladı takımını da öne geçirdi. Soyunma odasına 1-0 önde giren Konyaspor çok önemli bir avantaj yakaladı..

Zorlu deplasmanın 2. yarısına aynı kadro ile başlamayı tercih etti Ömeroviç, oysa verimsiz bir gününde olan Cicaldau yerine Oğulcan ya da Ethemi girebilirdi..

2. yarıda atak yapmaktan daha çok topu rakibe bırakarak savunma düşünmeye başladı Konyaspor ve 70'de Cikalleshi ile Marlos Moreno oyundan alındı Ethemi ve Oğulcan oyuna dahil edildi..

Bu yarıda da hızlı atak fırsatları yakalamasına rağmen ağır hareket eden ve set oyunu oynamaya çalışan Konyaspor izlendi..

Oysa 2. gol atılıp galibiyeti garantiye almak lazımdı tabi bunun için de hücum etmek..!

Ve dakikalar 85'i gösterirken bir anlık hata sonucu arka direkte boş bırakılan Güven maçta durumu 1-1'e getiren golü Konyaspor ağlarına bırakıyordu..

87'de ceza sahasında net pozisyon yakalayan Oğulcan'ın vuruşunda kaleci müthiş kurtardı Konyaspor'un 2. yarıdaki ilk tehlikeli atağında gole izin vermedi.

Evinde oynadığı son Adana Demirspor maçında olduğu gibi yine son dakikalarda galibiyeti kaçıran taraf oldu Konyaspor oysa 3 puan ilaç gibi gelecekti..

Böylece iki hafta galibiyete yaklaşsa da zorlu maçları beraberlikle kapatan Konyaspor 33 puana çıkarken, Karagümrük 30 puana yükseldi, Pendik de İstanbulspor'u yenerek puanını 29'a çıkardı.

Yani aşağıda hatlar iyiden iyiye karıştı yani..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR