Meteoroloji 28 il için uyarı verdi: Konya'da kuvvetli yağışlar etkisini sürdürecek

Meteoroloji 28 il için uyarı verdi: Konya'da kuvvetli yağışlar etkisini sürdürecek
 Muhabir
Yağışlı hava tüm yurtta etkisini sürdürmeye devam ederken sağanak yağış Konya başta olmak üzere birçok ili olumsuz etkiledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) bugün için Konya dahil 28 il için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıları sonrası birçok ilde sağanak yağış etkili oldu ve olmaya devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

1.png

KONYA'DA YAĞIŞLAR YER YER KUVVETLENECEK

Konya'da sıcaklıkların 12 ve 21 derece arasında olması, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bugün öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

MGM'nin 7 günlük tahminine göre yağışlı hava, Konya'da gelecek hafta başına kadar devam edecek.

METEOROLOJİ UYARISINA GÖRE: Beklenen gök gürültülü sağanak yağışların aralıklı ve yerel olmak üzere kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.