Yarın Konya'da okullar tatil mi? MEB'den son dakika açıklaması geldi!

Yarın Konya'da okullar tatil mi? MEB'den son dakika açıklaması geldi!
Öğretmenlere yönelik artan şiddete tepki göstermek için bazı öğretmenler yarın iş bırakacak. Konya'daki pek çok okuldan velilere ise çocuklarınızı okula göndermeyin uyarısı yapıldı. Peki, yarın Konya'da okullar tatil mi? İşte MEB'ten açıklama...

Öğretmenlere yönelik artan şiddete tepki göstermek için bazı öğretmenler yarın iş bırakacak. Konya'daki pek çok okuldan velilere ise çocuklarınızı okula göndermeyin uyarısı yapıldı. Okulların yarın tatil olduğu iddiasına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri açıklama yaptı. İddialar yalanlanırken yarın okulların açık olacağı vurgulandı.

İstanbul'da özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu yabancı uyruklu bir öğrencinin silahlı saldırısıyla öldürülmesini protesto ediliyor. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yarın ülke genelindeki okullarda bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını açıkladı. Pek çok sendikadan yapılan çağrılara göre, yarın kapsamlı bir katılım olacağı öngörülüyor.

MEB'TEN FLAŞ AÇIKLAMA!

10'a yakın sendikanın sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği açıklamalara göre ülke genelince 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirilecek. Öğrenciler de 10 Mayıs Cuma günü okulların tatil edilip edilmeyeceğini merak ediyordu. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklama yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkilileri yarın okulların tatil edildiği iddialarını yalanlanırken okulların açık olacağını belirtti.

OKULLARDAN VELİLERE MESAJ!

"Kıymetli Velilerimiz! Kamuoyuna yansıdığı üzere,İstanbulda bir okul müdürünün bir öğrenci tarafından hunharca katledilmesi sebebiyle, bu cinayeti protesto etmek ve kamuoyu oluşturmak amacıyla, sendikaların almış olduğu iş bırakma eylem kararı doğrultusunda okullarımızda yarın (cuma günü) öğretmen ve idarecilerimizin çoğu olmayacaktır ve dolayısıyla dersler işlenemeyecektir. Bu nedenle öğrencilerinizi yarın okula göndermemenizi tavsiye ederiz."

mesaj.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum