21 yıl sonra serbest bırakılan Filistinli Ramuz evine döndü
İsrail tarafından 21 yıl sonra serbest bırakılan Filistinli mahkum İmad Ebu Ramuz, Batı Şeria’nın El Halil kentinde ailesi ve vatandaşlar tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.
DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI
İHA'nın haberine göre: İsrail ile Hamas arasındaki esir takası kapsamında bugün serbest bırakılan 52 yaşındaki Ramuz, El Halil’de sevinç gözyaşları içinde ailesiyle buluştu. Özgürlüğüne kavuşmanın tarifsiz bir mutluluk olduğunu dile getiren Ramuz, "Özgürlüğümüzün gerçekleşmesine katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz. İsrail işgali konuşmamamı istedi ama halkımız teşekkürü hak ediyor" dedi.
Ramuz, mahkumiyeti boyunca İsrailli gardiyanların saldırılarına maruz kaldığını, yiyecek ve içecek sıkıntısı çektiğini ve tıbbi ihmal yaşadığını söyledi. "Vücudumda İsrailli gardiyanlar tarafından dövüldüğüme ve saldırıya uğradığıma dair izler var" ifadelerini kullanan Ramuz, Filistin halkına destekleri için teşekkür etti.
AİLESİNE KUTLAMA YASAĞI
Öte yandan, İsrail’in Ramuz’un ailesini herhangi bir kutlama yapmamaları konusunda tehdit ettiği ve evi 5 kez baskına uğrattığı öğrenildi.
Kaynak:İhlas Haber Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.