ABD'de F-35 savaş uçağı düştü (VİDEOLU)
ABD’nin Alaska eyaletinde eğitim tatbikatı yapan F-35 savaş uçağı, askeri üsse inişi sırasında düştü. Pilotun uçuş sırasında arızayla karşılaştığı, ancak uçaktan atlamayı başardığı bildirildi.
UÇAKTA CİDDİ HASAR OLUŞTU
İHA'nın haberine göre: Eielson Hava Kuvvetleri Üssü'nde meydana gelen kazaya ilişkin açıklama yapan ABD Hava Kuvvetleri, olay nedeniyle uçakta büyük çapta hasar meydana geldiğini duyurdu. Hava Kuvvetleri Komutanı Paul Townsend, benzer kazaların yaşanmasını önlemek için kapsamlı bir soruşturma yürütüleceğini belirtti.
KAZA ANI KAYDEDİLDİ
Uçağın düşme anına ait görüntülerde, F-35’in havada süzülerek hızla yere çakıldığı ve infilak ettiği anbean kaydedildi.
Bu olay, son aylarda yaşanan ikinci F-35 kazası oldu. Geçtiğimiz Mayıs ayında da New Mexico'da yakıt ikmali yaptıktan sonra bir F-35 uçağı düşmüş, pilot ağır yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı.
Kaynak:İhlas Haber Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.