Al-Ula nerede?

Al-Ula nerede?
El-Ula kenti, tarihin önemli ticaret rotalarından Tütsü Yolu ile Mekke'ye giden hac yolunun üzerinde olmasıyla dikkat çekiyor? Peki El Ula şehri nerede?

El Ula şehri, Suudi Arabistan'ın kuzeybatısında yer alan tarihi ve kültürel açıdan zengin bir şehir. Hejaz bölgesi içinde yer alır ve özellikle etkileyici doğal güzellikleri, tarihi kalıntıları ve geleneksel köyleriyle tanınır.

Suudi Arabistan'ın kuzeyindeki El-Ula kenti, tarihin önemli ticaret rotalarından Tütsü Yolu ile Mekke'ye giden hac yolunun üzerinde olmasıyla antik çağlardan bu yana hareketli bir kültür merkezi olarak öne çıkıyor.

Suudi Arabistan'ın çöl ile çevrili modern yollarla döşeli, 22 bin 500 kilometrekarelik alan üzerine kurulan Ula kenti, başkent Riyad'a yaklaşık 1000 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

İlk yaşam buluntularının yüzbinlerce yıl öncesine uzandığı, birçok medeniyete ev sahipliği yapan kent, dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerini karşılamak için kapsamlı bir restorasyon sürecinden geçti.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.