- Cipsi de yapılıyor
Beyşehir'de tarhananın geçmişinin çok eski olduğunu vurgulayan Burçak, şunları kaydetti:
"Türkiye'de tarhananın merkezi Beyşehir'dir. Günümüzde acılısı, acısızı, baharatlısı var, cipsi bile yapılıyor. Cips şeklinde yapılanlar, daha ince oluyor. Baharatlar katılarak değişik türleri üretiliyor. Sıcakların başladığı 21 Haziran'da yapımı başlayıp ağustos ayı sonuna kadar sürüyor. Biz aileler olarak, Beyşehirimizin bu geleneksel tarhanasını yaşatmayı sürdürüyoruz. Ürünün daha çok tanıtılmasını ve hatta festivalinin yapılmasını istiyoruz. Fakat kurutma alanı bulmak sıkıntı, sokaklara rastgele serilmesi de olmuyor. Bunun için özel yerler yapılmalı."