At sırtında hac yolculuğuna çıkan İspanyol hacı adayları, Akşehir'de konakladı

At sırtında hac yolculuğuna çıkan İspanyol hacı adayları, Akşehir'de konakladı
İspanya'dan at sırtında hacca gitmek için yola çıkan hacı adayları, Konya'nın Akşehir ilçesinde dinlenmek için mola verdi.

İspanya'dan at sırtında hacca gitmek için yola çıkan üç hacı adayı, Akşehir'de mola verdi. Hacı adayları Türk halkının misafirperverliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

AA'dan alınan habere göre; İspanya'dan atlarıyla birlikte hac yolculuğuna çıkan hacı adayları Konya'nın Akşehir ilçesinde mola verdi.

aa-20250328-37471172-37471171-ispanyadan-at-sirtinda-hac-yolculuguna-cikan-haci-adaylari-aksehirde-mola-verdi.jpg

Endülüs Müslümanlarının 500 yıl önceki at sırtında hac yolculuğu geleneğini canlandırmayı hedefleyen Abdallah Hernandez, Abdelkader Harkassi ve Tariq Rodriguez, yaklaşık 5 ay önce İspanya'nın güneyinden yola çıktı.

aa-20250328-37471172-37471170-ispanyadan-at-sirtinda-hac-yolculuguna-cikan-haci-adaylari-aksehirde-mola-verdi.jpg

Akşehir'e ulaşan hacı adayları, Karabulut Mahallesi'ndeki ilkokul bahçesinde mola verdi.

Abdallah Hernandez, fizik ve coğrafya alanında ders çalışırken Müslümanlığı seçtiğini söyledi.

aa-20250328-37471172-37471169-ispanyadan-at-sirtinda-hac-yolculuguna-cikan-haci-adaylari-aksehirde-mola-verdi.jpg

Müslümanlığın çok güzel ve anlamlı bulduğunu belirten Hernandez, şöyle konuştu:

"Kendime bir söz verdim, üniversite sınavını geçersem Müslüman olacağım. Sınavı geçtikten sonra kelime-i şahadet getirdim ve Müslüman oldum. Daha sonra profesörlük ve doktora sınavlarım için de aynı sözü verdim. Sınavları başarıyla tamamladım ve 35 yıl önce verdiğim sözünü yerine getirmek için at sırtında hacca gitmeye karar verdim. Ramazan ayında Türkiye'de olmak mutluluk verici. Ramazan'ın ilk günü Türkiye'ye girdik. Burada gördüğümüz misafirperverlikten dolayı çok mutluyuz. Türk insanı bize her gün iftar ve sahurda misafirperverlik gösterdi. Türk yemekleri, İspanyol yemeklerine oldukça benziyor ve damak tadımıza uygun."

Hernandez, yolculuk boyunca Diyanet İşleri Başkanlığı ile iletişim halinde olduklarını kaydetti.

aa-20250328-37471172-37471168-ispanyadan-at-sirtinda-hac-yolculuguna-cikan-haci-adaylari-aksehirde-mola-verdi.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.