Avlanan balıkçı tekneleri denetlendi

Avlanan balıkçı tekneleri denetlendi
Beyşehir Gölü'nde avlanan balıkçı tekneleri denetlendi.

Beyşehir Gölü'nde su ürünleri avcılığı yapan ticari ruhsatlı balıkçı tekneleri, su ürünleri kontrol ekipleri tarafından denetlendi.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK AMAÇLANIYOR

AA'nın haberine göre: Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı su ürünleri kontrol ekipleri, balıkların yaşam alanlarını korumak ve balık avcılığının sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla göl kıyısındaki ticari ruhsatlı balıkçı teknelerinin denetimlerinin yanı sıra, ilçede faaliyet gösteren balık alım kantarları ile perakende satış yerlerinde de kontroller gerçekleştirdi.

aw309366-01.jpg

Avı yapılan balıkların boylarını ölçen su ürünleri kontrol ekipleri, balıkçıların belgelerini de titizlikle inceledi. Bu denetimler, avlanan balıkların yasal boyutlarda olmasını ve balıkçılığın mevzuata uygun şekilde yapılmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirildi.

aw309366-01.jpg

Yapılan denetimlerde, balıkçı tekneleri ve sahil şeridi ayrıntılı bir şekilde incelendi. Denetim sırasında teknelerde bulunan av malzemeleri ve su ürünleri ekipmanları da kontrol edildi. Ayrıca balıkçılarla yapılan görüşmelerde, su ürünleri mevzuatına uyulması konusunda bilgilendirme yapılarak farkındalık artırıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum