Avrupa Şampiyonası tarihinde bir ilk! Takımların hepsi aynı puanı aldı

Avrupa Şampiyonası tarihinde bir ilk! Takımların hepsi aynı puanı aldı
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda E Grubu müsabakaları tamamlandı- Dörder puanlı takımlardan Romanya, Belçika ve Slovakya son 16 turuna yükselirken Ukrayna elendi.

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonda Ukrayna ile Belçika, Stuttgart Arena'da, Slovakya ile Romanya da Frankfurt Arena karşı karşıya geldi.

Slovakya-Romanya maçı 1-1, Ukrayna-Belçika karşılaşması ise 0-0 eşitlikle sona erdi. Son maçlar öncesinde üçer puanı bulunan takımlar, dörder puana ulaştı. Gruptaki sıralamayı ise averajlar belirledi.

Romanya'nın lider, Belçika'nın ise ikinci çıktığı grupta Slovakya da en iyi 4 üçüncü arasına girerek tur atladı. Diğer takımlarla aynı puanı elde etmesine rağmen averajı kötü olan Ukrayna ise turnuvaya veda etti.

- Turnuva tarihinde ilk yaşandı

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ilk kez 4 takım da grubu aynı puanla bitirdi.

1980'den itibaren grup maçlarının oynandığı turnuvada, ilk kez tüm takımlar aynı puanı elde etti. Averajla elenen Ukrayna ise 4 puan almasına rağmen sonuncu olan ilk takım oldu.

- Puan durumu

E Grubu'nda oluşan puan durumu şöyle:

TakımlarOGBMAYAv.P
Romanya31114314
Belçika31112114
Slovakya31113304
Ukrayna311124-24

- Son 16 turu eşleşmeleri

Son 16 turunda Belçika, Fransa'nın rakibi oldu.

Tur atlayan takımlardan sadece Belçika'nın eşleşmesi netleşti. Teknik direktör Domenico Tedesco'nun öğrencileri, bir sonraki turda 1 Temmuz Pazartesi günü Düsseldorf Arena'da Fransa ile karşılaşacak.

Romanya ve Slovakya'nın rakipleri ise bu akşam yapılacak F Grubu maçlarının ardından belli olacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.