Bakan Şimşek: "Enflasyonun tek haneye düşmesini öngörüyoruz"

Bakan Şimşek: "Enflasyonun tek haneye düşmesini öngörüyoruz"
Bakan Şimşek: "2026'nın sonunda enflasyonun tek haneye düşmesini öngörüyoruz. Enflasyon, uyguladığımız programa yanıt veriyor"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun 2026 yılı sonunda tek haneli seviyelere ineceğini öngördüklerini belirtti. Şimşek, enflasyonun uygulanan ekonomik programa olumlu tepki verdiğini ifade etti.

2026 SONUNDA ENFLASYONUN TEK HANEYE DÜŞMESİNİ ÖNGÖRÜYORUZ

AA'dan alınan habere göre: Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Brookings Enstitüsü'nde Türkiye'nin ekonomik görünümüne ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Türkiye ekonomisinde kaydedilen ilerlemelerden bahseden Şimşek, enflasyonun 2026 sonunda tek haneli seviyelere düşeceğini öngördüklerini belirtti. Şimşek, enflasyonun uygulanan programa olumlu tepki verdiğini ve para politikasının etkilerinin gecikmeli olarak ortaya çıkmaya başladığını ifade etti.

Cari açığın petrol ve doğal gaz üretimindeki artış, enerji dönüşümü ve aktif sanayi politikaları sayesinde daraldığını vurgulayan Şimşek, dolarizasyondaki azalmanın rezerv artışını desteklediğini belirtti. Ayrıca kur korumalı mevduat hesaplarının azalması ve dış borç çevirme oranlarındaki iyileşmenin de olumlu katkılar sağladığını ekledi.

Türkiye’nin yatırım avantajlarından bahsederken nüfusun ve kişi başına gelirin yüksekliğine dikkat çeken Şimşek, büyümenin sürdürülebilmesi için yapısal reformlara hız verilmesi gerektiğini ifade etti. Ticaretteki parçalanmalara karşı Gümrük Birliği’nin güncellenmesi gerektiğini belirten Şimşek, ABD’deki olası tarife değişikliklerinin Türkiye’ye etkilerini de değerlendirdi.

Son olarak Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) ile daha derin bir entegrasyonunun iki taraf için de stratejik faydalar sağlayacağını ifade eden Şimşek, AB’nin siyasi atmosferinin bu derinliğe engel oluşturduğunu dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.