Bakan Şimşek'in ABD temasları başlıyor

Bakan Şimşek'in ABD temasları başlıyor
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD'deki temasları çerçevesinde G20 ve Dünya Bankası toplantılarına katılacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD'deki temasları çerçevesinde G20 ve Dünya Bankası toplantılarına katılacak. Şimşek'in, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ve Pakistan Maliye Bakanı Muhammed Aurangzeb'in de bulunduğu birçok isimle ikili görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor.

50 TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

AA'dan alınan habere göre: Bakan Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ile birlikte bugün ABD temaslarına başlıyor. Programı çerçevesinde resmi etkinliklere katılacak ve yatırımcı toplantılarında ikili görüşmeler gerçekleştirecek olan Şimşek, ABD ziyareti boyunca yaklaşık 50 toplantıya katılacak.

İki gün sürecek G20 toplantılarının ardından Dünya Bankası Kalkınma Komitesi toplantısına katılacak olan Şimşek, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ve Pakistan Maliye Bakanı Muhammed Aurangzeb ile de görüşmeler yapacak. Ayrıca G20 toplantıları kapsamında diğer mevkidaşlarıyla da bir araya gelecek.

Bakan Şimşek, çok taraflı kalkınma bankalarının başkanları ve üst düzey yönetimleriyle de görüşecek. Bu kapsamda, Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, Asya Kalkınma Bankası Başkan Adayı Masato Kanda, Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı Başkanı Nobumitsu Hayashi, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası Başkanı Carlo Monticelli, İslam Kalkınma Bankası Başkanı Muhammad Al Jasser ve Uluslararası Finans Kurumu yöneticileriyle toplantılar gerçekleştirecek.

Ayrıca, IMF Başkanı Kristalina Georgieva ve Birinci Başkan Yardımcısı Gita Gopinath ile de görüşmeler yapacak.

ABD temasları sırasında yatırımcı toplantılarına katılacak olan Şimşek, BBVA, JP Morgan, Bank of America, HSBC, Deutsche Bank, Standard Chartered ve Barclays gibi önde gelen yatırım bankalarıyla geniş katılımlı yatırımcı seminerlerinde sunum gerçekleştirecek.

Bakan Şimşek, ayrıca ülkenin önde gelen düşünce kuruluşlarıyla da bir araya gelecek. Brookings Enstitüsü’nün araştırma merkezlerinden Hutchins Center’da Türkiye ekonomisi hakkında detaylı bir sunum yapacak olan Şimşek, Atlantik Konseyi ve Uluslararası Finans Enstitüsü’nde Türkiye’yi takip eden akademisyenler ve ekonomistlerle toplantılar düzenleyecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.