Başkan Altay Konya'daki projenin başladığını duyurdu: Altyapıyı daha da güçlendirecek

Başkan Altay Konya'daki projenin başladığını duyurdu: Altyapıyı daha da güçlendirecek
 Editör
Başkanı Altay, KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün o bölgede inşa edilecek ana kolektör hattı kanalizasyon projesinin çalışmalarına başladığını duyurdu.

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde altyapıyı modernize ederek hem mevcut şebekeleri iyileştiriyor hem de gelecekte oluşabilecek sorunlara karşı kalıcı çözümler sunuyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün şehir genelinde yürüttüğü altyapı yatırımları kapsamında, Sancak Mahallesi ile Büsan Sanayi bölgesi arasında inşa edilecek ana kolektör hattı kanalizasyon projesinin çalışmalarına başladığını ifade etti.

Kolektör hattı çalışmalarının 6.7 kilometre uzunluğunda gerçekleştirileceğini belirten Başkan Altay, “Çalışmalar kapsamında bir kilometrenin üzerinde mikrotünel yapılacak. Ayrıca yatay sondaj ve aç-kapa tekniği uygulanacak” dedi.

pgsk6jpbxsrjndshnepqrrroxxvxiohegvlap3qb.jpg

a4xdggdmcgsvjznwhitohhjfzhbhlyckpjquj2qm.jpg

fknpnwwjrqxkvulzksdscxy2in02fyeoq8xnrmdd.jpg

MODERN VE GÜÇLÜ BİR ALTYAPI İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Sağlıklı ve güçlü altyapı sistemlerini şehir geneline yaymak üzere çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini belirten Başkan Altay, “Konya genelinde Selçuklu ve Karatay ilçelerimiz başta olmaz üzere çeşitli bölgelerde artan nüfus ve yeni yerleşim alanlarından kaynaklı altyapı ihtiyacını karşılamak amacıyla hazırladığımız bu projeyle; mevcut altyapı güçlendirilecek, kullanım ömrü dolan borular yenileriyle değiştirilecek. Öte yandan servis ömrünü tamamlamış olması nedeniyle, ihtiyaç duyulan atık su altyapı yatırımları bu proje kapsamında karşılanacak” ifadelerine yer verdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Sancak -Büsan Sanayi Ana Kolektör Hattı kapsamında 1.400 milimetre çapında betonarme borular kullanılacak. 1.183 metre mikrotünel, 144 metre yatay sondaj ve 5.439 metre aç-kapa tekniği uygulanacak. 300 milyon liraya mal olacak projenin 2026 yılı yaz aylarında tamamlanması planlanıyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.