Başkan Kavuş: O eski halinden eser yok şimdi
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Sahibata Mahallesi Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Tescilli Ada Etabı'nın basına özel lansmanında yaptığı konuşmada, projenin Konya'ya kazandırdığı değerleri vurguladı.
Seferberlik şuuruyla çalıştıklarını belirten Başkan Kavuş, "Çalışmaya da devam ediyoruz. Yine sizlerin şahitliğinde ilk dönemimiz güvenli, modern, sağlıklı, estetik ve yaşanabilir bir Meram’ın temellerini atmakla geçti. Her bir anımız Meram’ın meselelerine odaklanıp hemşehrilerimizin istek ve beklentilerini gerçekleştirmekle geçti.İkinci dönemimiz de, bugün olduğu gibi o temellerin meyvelerini toplamakla geçiyor. İşte birer birer tamamlanan ve hizmete sunulan projelerimiz bunun en güzel örneği. Meram’ın sorunlarını çözene ve vatandaşlarımızı yaşamaktan mutluluk duyacakları bir Meram’a kavuşturana kadar, her yönüyle modern ve müreffeh bir Meram’ı inşa edene dek durmadan, yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
"KONYA SELÇUKLU DARÜ-L MÜLK’ÜDÜR. SURİÇİ DE KONYA’NIN DARÜ-L MÜLK’ÜDÜR"
Bölgenin geçmişten ekonomisinin, ticaretinin, turizminin, siyasetinin, dini ve sosyal hayatının merkezi olduğunu belirten Başkan Kavuş, "Evdadımızın değil Roma’nın, Bizans’ın ve bugünün de kalbinin attığı yer burası olmuştur. Önemini ve değerini de öncelikle buradan alıyor. İşte Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi’ni, böylesi önemli bir yerde fiziksel, sosyal, tarihsel ve ekonomik dönüşümü sağlamak amacıyla hayata geçirdik, Cenab-ı Hakk’a şükürler olsun ki birer birer tamamlıyor, hizmete sunuyoruz.
Bölgedeki mevcut yapı stoğunun modern yaşam standartlarına uygun hale getirilmesinin yanında projede en temel amacımız tarihi ve kültürel değerlerimizin ortaya çıkarılması ve korunması olmuştur. Bugün bu hedeflerden birine ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz…
Şükran Projesinin bir diğer önemli yönü de ekonomik ve sosyal hayata olan katkısı. Geçtiğimiz günlerde lansmanını yaptığımız etapta bulunan işyerleri ekonomiye olacak katkısını gözler önüne seriyor. Projenin tümüne bakıldığında, hayatı renklendirecek sosyal donatılar ve zenginleştirecek yeşil alanların çoğunluğu da dikkat çekmektedir. Modern iş ve yaşam alanları hem estetik hem de işlevsel olarak yüksek standartlarda tasarlandı. Şükran bu yönüyle de ekonomik faaliyetlerin artırılmasına katkıda bulunacak, yeni iş imkanları oluşturacak, turizm gelirini artıracak ve ticaretin de canlanmasını sağlayacak inşallah.
Kentsel dönüşüm projeleri, şehirlerin sürdürülebilir gelişimini sağlamak, eskiyen yapıların yenilenmesi ve yaşam kalitesinin artırılması açısından büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda, bölgenin kültürel mirasını korurken, aynı zamanda yenilikçi ve fonksiyonel yaşam alanları, modern iş yerleri ve ofislerle buraya yeni bir çehre kazandıracak" diye konuştu.
"MERAM TÜRKİYE' ÖRNEK OLDU"
Gece gündüz çalıştıklarını belirten Başkan Kavuş, "Burayla yatıp burayla kalkıyorsunuz diyorlar. Evet burayla yatıp burayla kalkıyoruz. Burada devam eden çalışmalar sadece Meram’ı değil tüm şehri ilgilendiriyor. Bizden önce başlatılan bu çalışmaları bu dönem tamamen tamamlayıp ayağa kaldırarak şehre yeni bir çehre kazandırmış olacağız. Etaplardaki çalışmaları bir bir tamamlayarak hizmete açmanın heyecanı da bu yüzden. Bu yatırımın öneminin bir diğer sebebi de yatırım maliyeti; Bir ilçe belediyesi için çok büyük bir rakam olan 3 milyarı aşan maliyeti, bu projeyi hem ilçemizin hem şehrimizin en değerli yatırımlarından biri haline getiriyor. Bu para ile 40-50’den fazla en modern sosyal tesis yapabilirdik ama burayı ayağa kaldırmayı, şehrin merkezine yeni bir vizyon ve vitrin kazandırmayı tercih ettik. Bu noktada projemiz hakkında birkaç detayı ve süreci bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Güncel değeriyle toplamda 3 milyar TL’yi aşan maliyetiyle Meram tarihinin en büyük, Konya’nın da bugüne kadar ki en önemli projelerinden biri konumundaki Sahibata Mahallesi Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi Toplam 163 bin metrekare alanı kapsamaktadır. İnşaat yoğunluğunun üçte iki oranında azaltılması bakımından da Türkiye’ye örnek ve referans olmuş bir projedir. İmar yoğunluğu ve yapı stoğunun azaltılarak, doğal alanların çoğaltıldığı ve yatay mimarinin en güzel örneklerinden olan yapıların inşa edildiği proje bu özelliği ile de takdir topladı.
Bütününe Suriçi Çarşısı ismini verdiğimiz proje, etaplar halinde devam ediyor biliyorsunuz; 1.Etap, 21.000 m² alana sahip olup içerisinde 158 adet dükkan, 149 adet ofis bulunuyor. Burada Bakanlık ile işbirliği içerisinde çalışıyoruz ve burada inşaatları 2025 yılı başlarında tamamlamayı hedefliyoruz. Burası da Suriçi Çarşısı’nın devamı olacak ve Bedesten Çarşısı ile bütünlük oluşturacak. Sosyal hayata ve ticaret hayatına hareketlilik getirecek. Ticari ve sosyal alanların çoğunlukta olduğu 2.Etap. 20.000 m² alanda 126 dükkan, 64 ofis bulunmaktadır" dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.