Beyşehir Belediye Başkanı Bayındır'dan, Beyşehir Gölü için net mesaj

Beyşehir Belediye Başkanı Bayındır'dan, Beyşehir Gölü için net mesaj
 Editör
Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, "Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor" halk buluşmasında Beyşehir Gölü'nün korunması için gösterdiği kararlılığı vurgulayarak, "Göl bizim vazgeçilmezimiz, ben klavyeyle değil, somut adımlarla korudum" dedi.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, “Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor” halk buluşmasında Beyşehir Gölü’ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Bayındır, Beyşehir Gölü’nün Beyşehir’in can damarı olduğunu vurgulayarak, “Göl bizim vazgeçilmezimiz. Ben klavyeyle göl korumaya çalışmadım. Bu memlekette köprüyü mühürleyen belediye başkanıyım. ‘Bu köprüden su alamazsınız, göl bitti’ diyen adamım” ifadelerini kullandı.

baskan-bayindirdan-beysehir-golu-icin-net-mesaj-bu-gol-hepimizin-sorumlulugu-2.jpg

“KİMSE BOYUNU BİZDEN FAZLA GÖRMESİN”

Beyşehir Gölü’nü korumak adına yıllardır verdiği mücadeleye değinen Başkan Bayındır, “Bana akıl verenlere buradan sesleniyorum: Siz bir oturun! Siz dünyada yokken bunun mücadelesini veren adama kimse akıl öğretmesin. Çünkü biz gölümüzün içinde boğulan arkadaşlarımızı kaybettik. Bu göl 1980’li yıllarda 1125 metreyi görmüştü. O zaman gölde boğulan çocukluk arkadaşlarımızı toprağa verdik. Şimdi ise kara halini aldı” dedi.

baskan-bayindirdan-beysehir-golu-icin-net-mesaj-bu-gol-hepimizin-sorumlulugu-1.jpg

“VAHŞİ SULAMA YAPANLARA ÇAĞRIM VAR”

Konuşmasında vahşi sulamaya da dikkat çeken Bayındır, “Aşağıda su beklemeyin. Sabrımızı zorlamayın. Çünkü içilebilir niteliği olan bir Beyşehir Gölü’nü korumak, her Beyşehirlinin boynunun borcudur. Kimse boyunu bizden fazla görmesin. Hep birlikte çözeceğiz. Birlikte, devletimizle, devletimize karşı gelmeden çözeceğiz ama çözeceğiz”

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum