Bu peribacalarının Konya’da olduğunu pek kimse bilmiyordu! Keşfedilmeyi bekliyor!

Bu peribacalarının Konya’da olduğunu pek kimse bilmiyordu! Keşfedilmeyi bekliyor!
 Editör
Konya’da keşfedilmeyi bekleyen doğa harikası Kuşça Peribacaları Cihanbeyli’de yer alıyor. Rüzgârın asi dansıyla şekillenen toprak görenlerin ilgisini çekiyor

Yaklaşık iki milyon yıl önce kuruyan göldeki çökellerin yağmur ve rüzgarla aşınması sonucu oluşan Kuşça Peribacaları, eşsiz güzelliğinin yanı sıra erozyondan dolayı bir çölü andıran görüntüsü ile dikkat çekiyor.

cihanbeyli-celil-bogazi-peribacalari-1.jpg

Cihanbeyli Belediyesi tarafından koruma altına alınan ve zamana meydan okuyan peribacaları, turizme açılacağı günü dört gözle bekliyor.

Cihanbeyli’nin kuzeybatısında yer alan, Kuşca kasabasında yer alan Kuşca Peribacaları, İç Anadolu’nun, doğa ananın resmetme yeteneğini ortaya koyduğu bir tuval olduğunu adeta kanıtlar nitelikte. Rüzgârın asi dansıyla şekillenen toprak, adeta bir görsel şölen sunuyor.

cihanbeyli-celil-bogazi-peribacalari-4.jpg

Kapadokya bölgesi peri bacalarını andıran şekiller, Celil Boğazı’nda kurak ve sapsarı arazide yükseliyorlar. Celil Boğazı; Kapadokya, Afyon ve Narman’dan sonra yurdumuzun dördüncü büyük peri bacası oluşumu olarak biliniyor.

cihanbeyli-celil-bogazi-peribacalari-5.jpg

Kuşca Peribacaları, doğa ananın yaratıcılığını bir fotoğraf karesine sığdırmak isteyen herkese kapılarını açıyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.