Bu tespih için 50 bin dolar isteniyor

Bu tespih için 50 bin dolar isteniyor
Üçüncüsü gerçekleştirilen Tespih ve Doğal Taşlar Fuarı'nda satışa çıkan bir tespih için 50 bin dolar istenildi.

Adana'da düzenlenen 3. Tespih ve Doğal Taşlar Fuarı'nda, 50 bin dolar değerindeki "Osmanlı Sıkma Kehribar," fuarın en pahalı tespihlerinden biri olarak öne çıkıyor.

210 GRAM TESPİH İÇİN 50 BİN DOLAR

Adana 3.Tespih ve Doğal Taşlar Fuarı'nda 50 bin dolar değerindeki, 210 gram ağırlığında olan Osmanlı Sıkma Kehribar tespih görücüye çıktı.

Tespihi satan Mehmet Demir, "Bu tespih Osmanlı Sıkma kehribarından yapılmıştır. 1900'lü yıllarda Almanlar tarafından üretilen bir malzeme kullanılarak imal edilmiştir. Ağırlığı 210 gramdır ve tespihi değerli kılan özellikleri arasında tek parça oluşu ile ebat ölçüleri bulunmaktadır. Bu özellikleri sayesinde, muadillerini geride bırakarak koleksiyoncuların gözdesi haline gelmiştir," şeklinde bilgi verdi.

"50 BİN DOLAR İÇİN AZ DENİLİYOR"

Demir, "Fiyatı 50 bin dolardır. Tespihi bilmeyenler, kültürünü bilmeyenler Osmanlı sıkma kehribara vakıf olmayan 50 bin dolar gülünç geliyor onlara. Bunu bilmeyenler 50 bin dolar çok abartı bir meblağ geliyor, işi bilenler bunun koleksiyonerliğini yapanlar tespihi görünce 50 bin doların az olduğunu belirtiyor" sözlerine yer verdi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.