Bursalı sanılan ünlü işletmenin sahibi Köfteci Yusuf Konyalı çıktı!

Bursalı sanılan ünlü işletmenin sahibi Köfteci Yusuf Konyalı çıktı!
 Editör
Türkiye'nin ünlü köfte markası Köfteci Yusuf'un kurucusu Yusuf Akkaş'ın hayatına dair yeni bir detay ortaya çıktı. Bursa'da başladığı iş hayatıyla tanınan Akkaş'ın aslen Konya-Karamanlı olduğu öğrenildi

Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş'ın nereli olduğu internette merak konusu olmaya devam ediyor.

Daha önce Bursa'nın Kızılhisar ilçesinde doğduğunu bildiğimiz Akkaş'ın son açıklamalarına göre aslen Konya-Karamanlı olduğu ortaya çıktı. Akkaş, kendi sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, 'Konya Karaman'dan taşındık' ifadesini kullanarak kökenlerine dair ipuçları verdi.

Bakanlık, Köfteci Yusuf'un Bursa'daki şubesinde sattığı köfte ve dönerde domuz eti tespit edildiğini paylaştı. Bunun üzerine Köfteci Yusuf olarak tanınan Yusuf Akkaş 34 dakikalık bir video paylaştı ve her şeyi anlattı. Başta Konyalılar olmak üzere, birçok vatandaş ise Akkaş'ın kim olduğunu merak etti. Akkaş, çektiği son videoda o soruya da yanıt verdi.

BURSALI DEĞİL MEĞER KONYALIYMIŞ

Köfteci Yusuf, 1978 yılında Bursa'nın Kızılhisar ilçesinde doğsa da aslının Konya-Karaman olduğunu videoda belirtti. Karaman, 1989 yılına kadar Konya'nın ilçesiydi. Orta Anadolu'nun gelişmesi maksadıyla 21 Haziran 1989’da Resmi Gazetede yayımlanan kanun ile Karaman Konya'dan ayrılarak Türkiye'nin 70. ili oldu. Köfteci Yusuf, son paylaştığı son videosunda, “Ben, Konya Karaman'dan Bulgaristan'a daha sonra İznik'e gelerek, sonrasında da Bursa Yenişehir Kızılhisar köyüne taşınan bir ailenin çocuğuyum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.