Canan Karatay’ın bu sözleri kantincileri kızdıracak! ‘Okul kantinleri çok tehlikelidir’

Canan Karatay’ın bu sözleri kantincileri kızdıracak! ‘Okul kantinleri çok tehlikelidir’
 Editör
Prof. Dr. Canan Karatay, anne ve babalara uyarılarda bulunarak okullardaki kantinler konusunda açıklamalarda bulundu

Açıklamaları ile gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay, anne babaları uyardı. Okul kantinlerini tehlikeli bulunduğunu söyleyen Karatay, "Okul kantinleri çok tehlikelidir. Şimdi kantinciler bana kızmasınlar. Hepsi toksin doludur. İşlenmiş gıdalarla doludur. Bunları kantinden aldıkları sürece bağışıklık sistemleri düzelmez" dedi.

kantin-3.jpg

BESLENME ÇANTASINA NE KONULUR?

Okul kantinlerinin çocuklar için tehlikeli olduğunu ifade eden Karatay, “Okul kantinleri çok tehlikelidir. Şimdi kantinciler bana kızmasınlar. Hepsi toksin doludur. İşlenmiş gıdalarla doludur. Bunları kantinden aldıkları sürece bağışıklık sistemleri düzelmez. Hastalıklardan kurtulamayız. Doktor doktor dolaşırız. O halde bağışıklık güçlendirecek şekilde çantalar hazırlamamız lazım. Yumurta süper besindir. Yumurta beyni de çalıştırır. D vitamini de sağlar. Her türlü mineralde sağlar. Her türlü omegada sağlar. Omega 3'te sağlar. Kolin vardır. Kolin ne yapar? Kolin beyni güçlendirir ve çocukların konsantrasyonu artar. Onun zeytin ve süt verilebilir. Şekerli-Gazlı içecekler veya meyve içecekleri en tehlikelisidir. Evde yapılan sağlıklı bir küçük kek dilimi de beslenme çantalarına eklenebilir. Kuruyemişler çok önemli fındık, fıstık hem kan yapar hem de vücudu ısıtır. Bunların yanı sıra kayısı kurusu ve yaban mersini de eklenebilir. Çocukların damak tatlarını bu besinlere göre şekillendirmemiz gerekiyor. Süt tüketmeyen çocuklar için ayran yapılabilir. Okullarda deterjanlar ve çamaşır suları kullanılmasın. Çocuklara zehirli gıdalar, zehirli sular, hazır yiyecekler hepsi zehir bunları vermememiz lazım. Onun dışında sağlıklı bir meyve verilebilir” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.