Ereğli'de çiftçiler, halk arasında ‘Japon armudu’ olarak bilinen ve elma ile kavun arasında bir tada sahip ‘Naşhini’ yetiştirmeye başladı.
Şekil olarak elmaya benzeyen tadı ise kavun ve elma karışımını andıran Japon armudu, ilçede yaklaşık bin dekarlık bir alanda yetiştiriliyor. Hasadı başlayan Japon armudu başta Ukrayna ve Rusya olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediliyor. Kendi bahçesinde bu armut türünü yetiştiren Şeref Doğan, “Son 5-6 seri üretimine geçtik. Bölgede çok ciddi bir talep var. Son 3-4 yılda bin dekar civarına ulaştık, bahçe varlığı olarak söylüyorum. Aynı armutlar kendi anavatanlarında tat olarak bu bahçedeki kaliteyi ve tadı vermiyor. Burada yetişen armutların şeker oranı, gevreklik ve su oranları Doğu Türkistan’dakine göre çok daha mükemmel. Tüketicilerimizden çok ciddi talep var. Bu da bizi heyecanlandırıyor. Ereğli bölgesinde bu armudun varlığının ciddi anlamda genişleyeceğini düşünüyoruz. Bölgemiz için yeni bir ümit oluşturacak” diye konuştu.
Eylül’ün sonuna kadar hasadı devam edecek olan bu armut türünün başta Ukrayna ve Rusya olmak üzere birçok ülkeye ihraç edildiğini kaydeden Doğan, her geçen yıl üretim sahalarının genişlediğini sözlerine ekledi.
Çiftçinin yeni umudu ‘Japon armudu’
Ereğli'de çiftçiler, halk arasında ‘Japon armudu’ olarak bilinen ve elma ile kavun arasında bir tada sahip ‘Naşhini’ yetiştirmeye başladı.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.