Cinayet işleyip kameraya çekmişler!

Cinayet işleyip kameraya çekmişler!
Kurdukları pusuda işledikleri cinayeti kamerayla kaydettiler

Mersin'de ocak ayında gerçekleşen cinayet olayının görüntüleri gün yüzüne çıktı. Olayın tetikçisi oldukları iddia edilen şüphelilerin, cinayet anını kaydetmek amacıyla pusu kurdukları belirlendi.

YURTDIŞINA KAÇMAYA ÇALIŞTILAR

İHA'nın haberine göre: 29 Ocak 2024 tarihinde Mersin'in Mezitli ilçesinde meydana gelen cinayet olayında, 34 yaşındaki Hakan Turan, oturduğu siteden çıkıp aracına yöneldiği sırada silahlı saldırıya uğradı. Kasıklarından vurulan Turan, olay yerinde hayatını kaybetti.

iha-20241018aw311048-2.jpg

Cinayetin ardından polis ekipleri, saldırının ardından iki şüphelinin araçla kaçtığını tespit ederek olayla ilgili araştırmalara başladı. Özel bir ekip kurarak bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, yurt dışına çıkma hazırlığında olan şüphelilerin Şanlıurfa'da olduğunu belirledi. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Şanlıurfa polisiyle iş birliği yaparak Hasan K. ve Berkant Ö. adlı iki şüpheliyi gizlendikleri yerde yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheliler, suçlarını itiraf ederken, mahkeme tarafından tutuklandı. Olayla ilgili soruşturmalar devam ediyor.

Öte yandan, şüphelilerin üzerinden çıkan cep telefonunda, cinayet anını kaydettikleri ortaya çıktı. Hasan K.'nin çektiği anlaşılan görüntülerde, Hakan Turan'ın siteden çıkıp otomobiline doğru ilerlerken Berkant Ö.'nün tabanca ile ateş ettiği anlar yer aldı.

RUSYA'DAKİ OKAN Ç.'YE BORCU VARMIŞ

Cinayetle ilgili yapılan araştırmalarda, olayın alacak-verecek meselesinden kaynaklandığı ortaya çıktı. Şüphelilerin ifadelerine göre, öldürülen Hakan Turan'ın Rusya'da meyve-sebze ticareti yapan Okan Ç.'ye borcu bulunuyordu. Borcunu ödememesi üzerine Okan Ç., İstanbul'da yaşayan ve tutuklanan şüphelilerden biri olan teyzesinin oğlu Hasan K. aracılığıyla Berkant Ö.'yü para karşılığı tetikçi olarak tuttu.

Ancak iddialara göre, Okan Ç. tetikçiye Hakan Turan'ı öldürmesini değil, bacaklarından yaralamasını talimatı vermişti. Bu durum, cinayetin planlandığı gibi gerçekleşmediğini gösteriyor. Olayla ilgili olarak Okan Ç.'nin de arandığı bildirildi ve soruşturma devam ediyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.