"Cumhurbaşkanlığına aday olacak mısınız?" sorusuna Mansur Yavaş'ın cevabı

"Cumhurbaşkanlığına aday olacak mısınız?" sorusuna Mansur Yavaş'ın cevabı
 Muhabir
Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Cumhurbaşkanlığı adaylığı" ile ilgili konuştu

CHP'li Ankara BB Başkanı Mansur Yavaş, "Biz her zaman söyledik; partimiz aday gösterirse aday oluruz. Gündemde bunun haricinde konuşacak başka bir şey yok" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya ilçesinde 100. Yıl Gençlik Kütüphanesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

"TÜRKÇE KONUŞUYORUZ: PARTİMİZ ADAY GÖSTERİRSE ADAY OLURUZ"

Cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında Yavaş, "Biz her zaman söyledik; partimiz aday gösterirse aday oluruz. Gündemde bunun haricinde konuşacak başka bir şey yok. Türkçe konuşuyoruz ve açık konuşuyoruz. Onun haricinde söylenen sözlerin hiçbir kıymetiharbiyesi yoktur" diye konuştu.

"DAVADA SONUNA KADAR İMAMOĞLU'NUN ARKASINDAYIZ"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında kamuoyunda "ahmak davası" olarak bilinen hakaret davasına ve muhtemel siyaset yasağına ilişkin Yavaş, "Yargılanacak dahi bir husus yokken, takipsizlik kararı verilmesi gerekirken, maalesef kamuoyumuz günlerce bununla meşgul. Bu bizim utancımız. Siyasetin yargı yoluyla dizayn edildiği bir yerde, hukuğa olan güven gittikçe sona erer. Zaten hukuğa güven sıralamasında en arka sıralardayız. Sonuna kadar İmamoğlu'nun arkasındayız. Biz kesinlikle beraat kararı çıkacağına inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"İMAMOĞLU İLE ARAMIZDA SIKINTI YOK"

Mansur Yavaş, CHP'nin Tüzük Kurultayı sonrası İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile aralarında sorun olup olmadığı sorusu üzerine, "Hiçbir sıkıntı yok. Olması da mümkün değil. Bizler Cumhuriyet Halk Partisinin belediye başkanlarıyız. Biz ancak hizmette rekabet ederiz. Partinin kuralları bellidir. Cumhurbaşkanı adayının nasıl seçileceği, tespit edileceği bellidir. Şu anda da gündemde aday belirleme konusu olmadığına göre böyle bir konu asla gündemimizde yok." değerlendirmesinde bulundu.

'PARTİDEN İSTİFA EDECEK' İDDİALARI: "BÖYLE BİR ŞEY NEREDEN ÇIKIYOR?"

Mansur Yavaş, partiden istifa edeceği iddialarına ilişkin soru üzerine ise, "Böyle bir şey nereden çıkıyor. Şimdiye kadar bunu aklınıza getirecek bir şey duydunuz mu benden. İl başkanımız burada. Her yerde beraberiz. Olmayan bir şeyi ispat etmek zorunda bıraktırıyorlar bizi. Bu çok saçma bir şey" cevabını verdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.