Depremdeki enkazın altından tarihi şapel çıktı
Depremin büyük yıkıma yol açtığı Hatay'da, enkazın kaldırılmasıyla yerin yaklaşık 5 metre altında ortaya çıkan yapı, ibadethane olarak bilinen ve "Şapel" olduğu düşünülen bir yapıyla ilgili merak uyandırdı. Vatandaşların büyük ilgisini çeken bu yapının sağlam kalması, dikkatleri üzerine çekti.
YILLARCA ÜSTÜNDE İNSANLAR YAŞIYORDU
İHA'dan alınan habere göre: Hatay, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve zengin tarihiyle dikkat çeken bir il olarak biliniyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerle yerle bir olan Antakya ilçesinde, enkazın kaldırılmasıyla birlikte tarih gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Antakya Ulucami Mahallesi'ndeki 2 katlı ahşap evlerin bulunduğu bölgede, eski dönemlere ait tarihi yapılar keşfedildi. Yerin yaklaşık 5 metre altında bulunan ve merdivenle inilip çıkılabilen yapının, Hristiyanların ibadethanesi olan "Şapel" olduğu düşünülüyor. Yapının sağlamlığı, çevre halkın büyük ilgisini çekiyor. Bölgede yapılacak çalışmaların, geçmişe ışık tutarak tarihi yapıyı turizme kazandırması bekleniyor.
Tarih meraklısı Kemal Korkmaz, Hatay'ın tarihi yapısına ve medeniyetler şehri olmasına dikkat çekerek, "Tarihi yapıları keşfetmeyi seviyorum. Burayı internette gördüm, araştırdım ve bulduğumda geldiğimde harika bir yapıyla karşılaştım. Deprem öncesi binaların olduğu bu alanda, enkaz kaldırıldıktan sonra tarihi bir yapı ortaya çıktı. Hatay’ın her köşesinde keşfedilmeyi bekleyen tarihi yapılar var" dedi.
Deprem öncesi bölgede 2 katlı evlerin bulunduğunu belirten Gül Çakan ise, "Bu yapının üzerinde burada oturan insanlar ve evler vardı. Bu bölge daha önce çok depremler gördü. Enkazların altında eski taş yapılar ve evler çıkıyor. Şehirdeki büyük binaların olmadığı yerlerde bu tür tarihi yapılar ortaya çıkıyor" şeklinde konuştu.
Kaynak:İhlas Haber Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.