Dolandırıcılıkla suçlanan ve görevden alınan ATÜ rektör yardımcısı açıklama yaptı

Dolandırıcılıkla suçlanan  ve görevden alınan ATÜ rektör yardımcısı açıklama yaptı
Cumhuriyet Başsavcılığının ismini kullanarak 3 milyon lira aldığı öne sürülen Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) rektör yardımcısı görevden alındı.

Cumhuriyet Başsavcılığının ismini kullanarak 3 milyon lira aldığı öne sürülen Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) rektör yardımcısı görevden alındı.

Adana ATÜ Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Cihan Çetinkaya'nın bir suçlunun serbest bırakılması için başsavcının adını kullanarak 3 milyon lira para aldığı iddia edildi. Parayı alırken sivil polislerce suçüstü yakalandığı ileri sürülen rektör yardımcısı gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen şahıs, yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgili Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada şunlara yer verildi:

"Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cihan Çetinkaya, tamamen şahsını ilgilendiren bir durum sebebiyle adli mercilerce soruşturma başlatılması ve bu durumdan haberdar olunması üzerine 9 Aralık tarihi itibariyle rektör yardımcılığı görevinden alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari sürecin devam ettiği kamuoyunun bilgisine sunulur."

AÇIKLAMA GELDİ

Görevinden alınan Prof. Dr. Cihan Çetinkaya, açıklamalarda bulundu. Çetinkaya, "11 Mart 2024'te bir araç almak isterken "sazan sarmalı" denilen organize bir dolandırıcılık tuzağına düşürüldüm ve 1,5 milyon TL zarara uğratıldım. Olayın ardından dolandırıcılar hakkında şikayetçi oldum ve çetenin bazı faillerinin 7-8 ay sonra yakalandığını duydum. Halen Adana 12'nci Ağır Ceza Mahkemesinde sanıkların yargılanma süreci devam etmektedir. Sanık yakalandıktan sonra sanığın abisi telefonla bana ulaşıp aylar önceki araç satış bedelini bana havale etti. Sanığın tahliye edilmemesi üzerine, abisi beni arayıp suç duyurusunu geri çekmek konusunda uzlaşmak istediğini söyledi. Uzlaşmaya yanaşmadım ve buna benzer birkaç telefon daha aldım, annesinin bu süreç yüzünden tedavi gördüğünü ve mutlaka uzlaşmak istediğini söyledi. Daha sonra uzlaşma müessesesinde bir suç unsuru bulunmadığı için görüşebileceğimizi söyledim" ifadelerini kullandı.

Görüşmek maksadıyla maaş hesabının bulunduğu bankanın şubesi önünde, kameraların net şekilde çektiği açıya, her şey kayda geçsin niyetiyle yanında siber suçlar konusunda uzman bir arkadaşıyla geldiğini savunan Çetinkaya, "Fakat tüm bunlara rağmen bankanın önüne gittiğimde olayın bir tuzak ve kumpas olduğu gerçeğiyle karşılaştım. Medyada iddia edildiği şekliyle, Sayın Başsavcının adını hiçbir telefon görüşmesinde kullanmadım, kendisini tanımam, ismini de bilmem. 40 yıllık emeklerim bir kumpas sonucunda hiç edilmeye çalışılıyor. Biz ailecek bir lokma haram yemedik, tırnaklarımızla kazıyarak bu noktalara geldik. Yaşadığım mağduriyeti bilmeden, asılsız iddiaları ağabeyimin TÜİK Başkanı olmasıyla birleştirerek bizleri suçlu göstermeye çalışan, kul hakkı nedir bilmeyen herkesi sağduyuya davet ediyorum" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.