Bu da Dubai baklavası

Bu da Dubai baklavası
28 yıllık baklavacı 'Dubai Baklavası' üretti

Edirne'de 28 yıllık baklava ustası Halil İbrahim Özer, son dönemde popüler hale gelen ve tadına bakmak için kuyruk oluşturulan Dubai çikolatasına dair yorum yaparak, müşterilere "Dubai baklavası" sunmaya başladı.

DUBAİ ÇİKOLATASINDAN İLHAM ALDI

İHA'dan alınan habere göre: Orta Doğu'nun geleneksel tatları olan kadayıf ve Antep fıstığının çikolata ile birleşimiyle oluşan Dubai çikolatası, tatlıcıların dikkatini çekti. Bu lezzetten ilham alan Halil İbrahim Özer, Türkiye'de "Dubai baklavası" üreten ilk isim oldu.

iha-20241023aw313910-2.jpg

Dubai baklavasının kilosu 800 TL olarak belirlenmiş durumda. Özer, "Son dönemde popüler olan Dubai çikolatasını baklavaya dönüştürme çalışmalarımız sonucunda ortaya bu tat çıktı. Baklavanın içeriğinde kadayıf, Antep fıstığı, fıstık ve şeker var. Çikolataya göre daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. Görünce şaşıranlar oluyor ve özellikle yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor" diye belirtti.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.