Düğün hazırlığı yapanlar dikkat! İşte Konya'da çeyiz paketleri fiyatları...

Düğün hazırlığı yapanlar dikkat! İşte Konya'da çeyiz paketleri fiyatları...
 Editör
Konya'da düğün sezonu tüm hızıyla devam ederken, evlilik hayali kuran çiftler, özellikle mobilya ve beyaz eşya alışverişlerinde ciddi bütçe sıkıntılarıyla karşılaşıyor.

Konya'da düğün sezonu tüm hızıyla devam ederken, evlilik hazırlığı yapan çiftler, özellikle beyaz eşya ve mobilya alışverişlerinde bütçelerini zorluyor. Son dönemde yaşanan fiyat artışları, mobilya paketlerinin fiyatlarını katlayarak çiftleri kara kara düşünmeye itti.

dsc-0886.jpg

Konya'da mobilya sektöründe faaliyet gösteren Rasim Güç, konuyla ilgili Pusula Gazetesi'ne yaptığı açıklamada fiyatların orta seviyelerde seyrettiğini ancak ürünün kalitesine ve özelliklerine göre fiyatlarda farklılıklar olabileceğini belirtti. Özellikle düğün sezonunun yoğunluğundan dolayı Konya'da mobilya dükkanlarının adeta işlek bir çarşıya döndüğünü ifade eden Güç, bu durumun da fiyatları etkilediğini söyledi.

dsc-0880.jpg

Fiyatların oldukça normal seyrettiğini belirten Güç, "Konya'da mobilya, halı, perde, yatak odası takımı ve oturma grubu gibi temel bir evin ihtiyacı olan eşyaların yer aldığı bir paket yaklaşık olarak 280.000 TL'ye mal olur. Beyaz eşyaların bu pakete eklenmesi durumunda ise fiyat 600.000 TL'ye kadar çıkabilir. Bütçe planlaması gerçekten çok önemli ve Konya'da evlilik hayali kuran çiftler, bu fiyatlarla karşı karşıya kalırken, bütçelerini dikkatli bir şekilde planlamaları gerekiyor. Çiftlerin evlilik öncesi mutlaka bir bütçe belirleyerek hareket etmeleri ve ihtiyaçlarını bu bütçe doğrultusunda belirlemeleri gerekiyor" dedi.

HALI VE PERDE FİYATLARI

Halı fiyatları, jel tabanlı ürünlerde metrekare başına 380 TL ile 500 TL arasında değişiyor. Perde fiyatları ise metrekare başına 280 TL ile 400 TL arasında belirleniyor.

KOLTUK TAKIMI VE YATAK ODASI TAKIMI FİYATLARI

Koltuk takımları için 45.000 TL ile 65.000 TL arasında bir fiyat aralığı söz konusu. Yatak odası takımları ise 65.000 TL ile 80.000 TL arasında satılıyor.

dsc-0875.jpg

EVLENECEK ÇİFTLERE TAVSİYE

Evlenecek çiftlere tavsiyede bulunan Güç, "Düğün hazırlıklarına erken başlamak, daha uygun fiyatlı ürünlere ulaşma imkanı sağlanabilir. Farklı mağazaları gezerek fiyat karşılaştırması yapmak, bütçeye uygun ürünleri bulmaya yardımcı olur. Farklı mağazaları gezerek fiyat karşılaştırması yapmak, bütçeye uygun ürünlerini bulmaya da yardımcı olur. Evlilik hayatına başlarken yaşanan heyecan, artan fiyatlar karşısında yerini kaygıya bırakmamalı" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.