Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması
AFAD'ın verdiği bilgiye göre, madenden bugüne kadar toplamda 643 vagon hafriyat malzemesi çıkartıldı, tünellerdeki çalışmaların güvenli bir şekilde yürütülmesi için 113 vagon tahkimat malzemesi kullanıldı

Ermenek'te kömür ocağında mahsur kalan işçilere ulaşılması için çalışmalar devam ediyor. Madenden bugüne kadar toplamda 643 vagon hafriyat malzemesi çıkartıldı, tünellerdeki çalışmaların güvenli bir şekilde yürütülmesi için 113 vagon tahkimat malzemesi kullanıldı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması üzerine yürütülen çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

"Madenden bugüne kadar toplamda 643 vagon hafriyat malzemesi çıkarıldı. Tünellerdeki çalışmaların güvenli bir şekilde yürütülmesi için ise 113 vagon tahkimat malzemesi kullanıldı. Madendeki su boşaltma, hafriyat çıkarma ve tahkimat çalışmaları Başbakanlık AFAD koordinasyonunda, 50"ye yakın kamu kurumu, özel ve sivil toplum kuruluşu ile aralıksız devam ediyor" ifadesine yer verilen açıklamada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karaman Valisi Murat Koca ile AFAD Başkanı Fuat Oktay'ın çalışmaları alandan koordine etmeye devam ettiği kaydedildi.

Herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek ve çalışma alanının güvenli bir hale dönüştürülmesi için su çekildikten sonra çamur ve hafriyatın tahliye edildiği, gerekli tahkimat güçlendirme çalışması yapıldığı ve alan temizlendike pompaların aşamalı bir şekilde aşağı indirildiği belirtilen açıklamada, çalışmaların alana kurulan seyyar aydınlatma cihazları ile geceleri de sürdüğü bildirildi. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Çalışmalar için 50'ye yakın kamu kurumu, özel ve sivil toplum kuruluşu, toplamda 878 kişilik bir ekiple seferber olmuş durumda. Ekipler ile araç ve malzemelerin süratle sevk edilmesi için 3 helikopter ve 2 uçak kullanıldı. Bölgede kesintisiz iletişim sağlanabilmesi için 8 mobil baz istasyonu kuruldu.

Mahsur kalan madencilerin aileleri ile sahada görevli personelin dinlenmesi ve barınması için alanlar oluşturuldu. Psikososyal destek ekipleri, kömür ocağında mahsur kalan madencilerin çocukları için çeşitli etkinlikler düzenliyor, ailelere destek oluyor.

Büyük bir özveriyle çalışan ekipler için, alana çok sayıda çadır, battaniye ve uyku tulumu, seyyar mutfak, mobil yatakhane, kumanya sevk edildi.

Çalışmalar AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi'nden yönetiliyor. Gelişmeler 7/24 takip ediliyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.