Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, Karaman'ın Ermenek ilçesinde 18 işçinin mahsur kaldığı maden kazasının ardından sosyal medyada "gönüllü denetmenlik" girişimi başlattı.
İnternette bir sosyal paylaşım sitesindeki sayfasından duyuru yapan Perinçek, "Gönüllü maden ocağı denetçisi olmaya talibim. Devletimin halihazırda bana verdiği maaş dışında bir talebim yok" ifadesini kullandı.
Denetimle kurtarılan her canın, en büyük ve tek kazancı olacağını belirten Perinçek, bu konuda gerekli iznin de çalıştığı üniversite tarafından verileceğine inandığını ve tek koşulunun, hazırlayacağı raporlar için yetki olduğunu aktardı.
Perinçek, konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, Ermenek'te çok elim bir kaza yaşandığını söyledi.
Ocaktaki 18 işçiden halen haber alınamadığını hatırlatan Perinçek, şöyle konuştu:
"Bu tip kazalarda insanın kendisini sorgulaması lazım. Bu ülkenin bir çalışanı, bir teknik elemanı olarak gönüllü denetçilik görevini üstlenmek istiyorum. Bu denetçiliği yaparken, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) örneğinde olduğu gibi yanımda jeolog, jeofizikçi ve maden mühendisi yüzlerce meslektaşım yer alacaktır. Her şeyi devletten beklemememiz lazım. Halk olarak bizim de denetleme mekanizmamızın gelişmesi lazım. Bu mekanizmanın iyi gelişmesi, sosyal toplum olmanın bir gereğidir. Dolayısıyla bir kampanya başlatmak istiyorum. Özellikle maden ocaklarında, Çanakkale civarından başlamak üzere her yere gitmeye hazırım."
Türkiye'de denetçilerin, görevlerini tam anlamıyla yerine getirmediğini savunan Perinçek, bir kahve için sonra kontroller yapmakla bunun çözülemeyeceğini iddia etti.
Denetimin uzun soluklu bir işlem olduğunu anlatan Perinçek, "Denetleme işi bir günde olacak bir şey değil. Sürekli olması lazım. Bu işi hakkıyla ve sürekli yaparsak başarıya ulaşırız" değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak:Anadolu Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.