Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı:

Ermenek'te kömür ocağındaki çalışmaların 618 kişilik ekiple devam ettiği, yaklaşık 12 tonluk suyun dörtte üçünün tahliye edildiği bildirildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamaya göre, Ermenek'teki maden ocağında yaşanan su baskının ardından 50'ye yakın kamu kurumu ile özel sektör ve sivil toplum kuruluşu, Başbakanlık AFAD koordinasyonunda imkanlarını mahsur madenciler için seferber etti.

AFAD'dan verilen bilgiye göre, 618 kişilik ekip, olayın meydana geldiği andan itibaren ara vermeden büyük özveriyle mahsur madencilere ulaşmaya çalışıyor. 414 kişi arama-kurtarma ve tahkimat işlerinde, 123 kişi ise su boşaltma faaliyetlerinde görev alıyor.

Açıklamaya göre, 6 gündür gece gündüz devam eden yoğun çalışmalar sonucunda yaklaşık 12 tonluk suyun dörtte üçü tahliye edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Karaman Valisi Murat Koca ve AFAD Başkanı Fuat Oktay çalışmaları ilk günden beri yerinden koordine ediyor.

Herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek ve çalışma alanının güvenli hale dönüştürülmesi için su çekildikten sonra çamur ve moloz tahliye ediliyor, gerekli tahkimat çalışması yapılıyor. Alan temizlendikçe pompalar aşamalı şekilde daha aşağıya indiriliyor. Su ve hafriyat tahliyesi, tahkimat ve arama kurtarma çalışmaları 618 kişilik ekip ile 2 uçak, 3 helikopter ve 128 araçla aralıksız sürüyor.

- Çalışmalar gece de sürüyor -

Çalışmalar, alana kurulan seyyar aydınlatma cihazlarıyla geceleri de devam ediyor. Su ve hafriyat tahliyesi için çok sayıda motopomp, çamur pompası, jeneratör, hidrosap getirildi. Olayın yaşandığı günden bu yana aralıksız görev yapan ekipler için alana çok sayıda çadır, battaniye ve uyku tulumu, seyyar mutfak, mobil yatakhane, kumanya sevk ediliyor. Çalışmalar sırasında kesintisiz iletişim sağlanabilmesi için 8 mobil baz istasyonu kuruldu.

Arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra mahsur kalan madencilerin aileleri ile sahada görevli personelin dinlenmesi ve barınması için tesisler oluşturuldu. Medya çalışanları ve güvenlik güçleri için de özel alanlar kuruldu.

AFAD ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın psikososyal destek ekipleri, kömür ocağında mahsur kalan madencilerin çocukları için çeşitli etkinlikler düzenliyor, ailelere destek oluyor. Çocuklar için bölgede bir oyun çadırı oluşturuldu.

Çalışmalar, AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi'nden yönetiliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.