Evde etli ekmek nasıl yapılır?
Yayınlanma:

Konya'da sofraların en önemli lezzeti etli ekmeği evde yapmayı denediniz mi?
Konya'nın vazgeçilmezi etli ekmek evde yapılır mı? Evde etli ekmek yapmak için hangi malzemeler gerekir.
Gelin bugün evde etli ekmek nasıl yapılır öğrenelim ve deneyelim.
Evde Etli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Etli Ekmek Hamuru için;
500 gr un
2 su bardağı ılık su
Tuz
1 paket yaş maya
Etli Ekmek İç harcı:
250 gr kıyma
3 domates
3 soğan
3-4 sivri biber
Sıvı yağ
Tuz, karabiber, kırmızı biber
- Yaş mayayı biraz ılık suda eritin ve unu ekleyin. Kıvamına göre su ekleyin.
- Hamur, ekmek hamuru kıvamında olacak (ne sert, ne yumuşak) 30-40 dakika kadar hamuru dinlenmeye bırakın.
- Küçük küçük kesilmis soğan, domates ve biberi kıymaya ekleyip yoğurun.
- Yarım çay bardağı sıvı yağ dökün (harcı yumuşak olacak, köfte gibi değil).
- Baharatları da ekleyip karıştırın.
- Hamuru beze haline getirin ve isterseniz tüm tepsiye göre, isterseniz de resimdeki gibi ince bir şekilde açın.
- Harcından üzerine yayın.
- 220 derecede kızarana kadar pişirin.
- Üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
Bu hamurdan 2,5 tepsi çıkıyor. Afiyet olsun.
Resmi İlanlar
KONYA
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.