Göksu Projesi ile 31 bin dekar tarım arazisi sulamaya kavuşuyor

Göksu Projesi ile 31 bin dekar tarım arazisi sulamaya kavuşuyor
 Editör
DSİ'nin Göksu Havzası Yamaç Arazileri Sulaması İkmali Projesi'nde yüzde 66 fiziki gerçekleşme sağlandı. Proje tamamlandığında 31 bin 250 dekar tarım arazisi modern sulamaya kavuşacak ve ülke ekonomisine yıllık 295 milyon TL katkı sağlanacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

dji-0584.jpg

GÖKSU HAVZASI YAMAÇ ARAZİLERİ SULAMASI İKMALİ PROJESİNDE YÜZDE 66 FİZİKİ GERÇEKLEŞME SAĞLANDI

Göksu Havzası Yamaç Arazileri Sulaması İkmali inşaatı kapsamında muhtelif çap ve özellikte 14 bin 100 metre boru döşeme işi tamamlandı. 14 bin 100 metre boru imalatının yapıldığı işte yüzde 66 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı. Ana boru hattında 1829 mm ve 1727 mm çapında çelik boru hattı inşaatı ve yedek hatlarda HDPE boru hattı inşaatları devam etmekte.

PROJESİ İLE 31 BİN 250 DEKAR TARIM ARAZİSİ MODERN SULAMAYA KAVUŞACAK

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta “Göksu Yamaç Arazileri Sulaması işi kapsamında 31 bin 250 dekar tarım arazisini borulu şebeke sulamaya kavuşturacaktır. Modern sulama yöntemiyle suyun verimli kullanılması sağlanarak toprak erozyonunu azaltmayı, bitkilerin daha iyi büyümesini ve verimliliğinin artmasını, suyun doğrudan bitkinin kök bölgesine damla damla verilerek tasarruflu bir sulama yöntemini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Yamaçlı araziler için bu sistem oldukça faydalı olacaktır. Çünkü suyun eğimli arazide daha dengeli bir şekilde dağıtılmasına yardımcı olur. Bu da bölgede tarımsal üretimde önemli bir katkı sağlayacaktır. “ifadelerini kullanandı.

ÜLKE EKONOMİSİNE YILLIK 295 MİLYON TL KATKI

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta “Göksu Havzası Yamaç Arazileri Sulaması İkmalinde çalışmalar tamamlandığında ve bölgede yapılacak sulu tarımla 2025 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 295 milyon TL yıllık katkı sağlanması hedeflenmektedir.” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.