Gramda yeni rekor! Ons altının gözü zirvede

Gramda yeni rekor! Ons altının gözü zirvede
 Editör
ABD'de açıklanacak enflasyon öncesi ons altın rekora yaklaşırken, gram altın tüm zamanların en yükseğine çıktı.

ABD'de bugün açıklanacak enflasyon verisi öncesinde ons altın rekor seviyelere doğru yaklaşırken, gram altında yeni zirve görüldü.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek hafta yapacağı toplantıda gerçekleştirmesi beklenen faiz indiriminin büyüklüğü konusunda işaret sunması beklenen TÜFE verisi öncesinde ons altın 2 bin 529 dolara kadar yükseldi. Altın 20 Ağustos'ta 2 bin 531 dolarla tüm zamanların en yükseğine çıkmıştı.

TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEĞİNE ULAŞTI

İç piyasada da gram altın yeni zirveyi gördü. Gram altın 2 bin 769 lirayla çıkarak tüm zamanların en yükseğine ulaştı.

City Index kıdemli analisti Matt Simpson, “Altın, önemli bir ABD enflasyon raporu öncesinde iyi desteklenen bir piyasada menzile bağlı” dedi. Simpson verilerin muhtemelen yumuşak enflasyon göstereceğini ve altını rekor seviyeye taşıyacağını sözlerine ekledi.

TÜFE'nin enflasyonun Fed'in yüzde 2 hedefine yaklaştığını göstermesi ve Başkan Jerome Powell'ın fiyat artışının kontrol altında olduğu görüşünü desteklemesi bekleniyor.

FED'DEN ÜÇ İNDİRİM BEKLENİYOR

Ekonomistlerin çoğunluğuna göre Fed, 2024 yılında kalan üç politika toplantısının her birinde faiz oranlarını 25 baz puan düşürecek.

Wing Fung Precious Metals işlem müdürü Peter Fung, “Altın fiyatları için 2 bin 450-2 bin 460 dolar civarında iyi bir destek görüyorum. Yıl sonuna kadar altın, Fed'in politika gevşetmesi ve devam eden jeopolitik gerginliklerin etkisiyle 2 bin 600 dolar civarında işlem görmeli” değerlendirmesini yaptı.

Ons altın için bugün ilk direnç 2529 dolar, geri çekilmelerde ise 2507 dolar güçlü bir destek olarak duruyor.

Güncel Gelişmelerden Anında Haberdar Olmak İçin Aşağıdaki Linki Tıklayarak Whatsapp Grubumuza Dahil Olabilirsiniz Https://chat.whatsapp.com/emhe2a1a0eschu9ysiriyr

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.