Heniyye'nin 3 oğlu, torunlarının şehadet haberini aldığı anlar hafızalara kazındı

Heniyye'nin 3 oğlu, torunlarının şehadet haberini aldığı anlar hafızalara kazındı
 Editör
Tahran'da şehit edilen İsmail Heniyye'nin 3 oğlu, torunlarının şehadet haberini aldığı anlar hafızalardaki tazeliğini koruyor

Tahran'da suikast sonrası şehit edilen Hamas lideri İsmail Heniyye, mülteci kampında başlayan ömrünü Filistin davasına adadı.

İşgalci Terör devleti İsrail'im Gazze'ye yönelik saldırılarında ailesinden kardeşlerinin de olduğu 50'dan fazla kişiyi kaybeden Heniye'yenin 3 oğlu ve 4 torunu da Ramazan bayramında İsrail saldırılarında şehit olmuştu.

İsmail Heniyye'nin, 3 oğlu ile torunlarının İsrail saldırısında hayatını kaybettiği haberini Katar'da hastane ziyaretinde aldığındaki metaneti, teslimieti ve sözleri hafızalara kazınmıştı.

İsmail Heniyye, ölüm haberini aldığında "Allah'tan geldik Allah'a döneceğiz" ifadelerini kullandı. "Çocuklarının Gazze'yi terk etmediğini, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu yolunda hayatlarını feda ettiğini" söyleyen Heniyye, "Çocuklarım Gazze'de kaldılar ve Gazze'yi terk etmediler. Tüm halkımız evlatlarının kanlarıyla büyük bir bedel ödüyor. Ben de onlardan biriyim. İsrail'e yıkımla, katliamla, yok etmeyle alamadığını müzakere masasında da almayacağını söylüyoruz. Oğullarımın kanı Gazze'deki şehit halkımızın kanından daha kıymetli değildir." değerlendirmesinde bulundu.

"Ailemin 60'a yakın ferdi savaşta şehit oldu ve onlar ve halkımız arasında hiçbir fark yok." diye konuşan Heniyye, "Kayıplarımız ne kadar büyük olursa olsun, İsrail'in yaptığı şantaja boyun eğmeyeceğiz, taviz vermeyeceğiz." dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.