İftara coğrafi işaret tescilli lezzet: Konya Paça Yahnisi

İftara coğrafi işaret tescilli lezzet: Konya Paça Yahnisi
 Editör
Konya Paça Yahnisi, koyun paçasının haşlanıp özel sosla pişirilmesiyle hazırlanan, iftar sofralarına lezzet katan geleneksel bir yemek. İşte sizler

Konya'nın geleneksel ve zengin mutfağından çıkan Konya Paça Yahnisi, özel tarifi ve lezzetiyle iftar sofralarına farklı bir tat katıyor.

02ea5d7d-0362-4b42-b046-a958ce4d1ffa.jpeg

MALZEMELER

10 adet temizlenmiş koyun paçası

3 soğan (yaklaşık 300 g)

2 diş sarımsak

1 adet defneyaprağı

1 dilim limon

40 gr tereyağı

255 gr domates

150 gr sivri biber

4 gr salça

4 gr tuz

1 l su

HAZIRLANMASI

Bir tencereye temizlenmiş paçalar, kabukları soyulmuş sarımsaklar, 100 g soğan, su, defneyaprağı ve limon konup paçaların etleri kemiklerinden ayrılana kadar 1 - 1,5 saat haşlanır. Haşlama tamamlandığında paça etleri kemiklerinden ayrılır ve haşlama suyu süzülür. Başka bir tencerede, ince doğranmış 200 g soğan tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Domatesler ile sivri biberler ince bir şekilde doğranarak salça ve tuz ile birlikte soğanların üzerine eklenir. 8 dakika kavrulduktan sonra paça etleri ile süzülen haşlama suyu eklenir. 10 - 15 dakika pişirilen Konya Paça Yahnisinin servisi, sıcak olarak yapılır.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.