İftara coğrafi işaret tescilli lezzet: Konya Sac Arası

İftara coğrafi işaret tescilli lezzet: Konya Sac Arası
 Editör
Konya'nın meşhur Sac Arası, ince hamurun arasına konulan nefis iç harcıyla yapılan, çıtır çıtır bir lezzet sunan yöresel bir tatlı. Fırında pişirilen bu eşsiz tat, özellikle Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi arasında.

Konya'nın geleneksel ve zengin mutfağından çıkan Konya Sac Arası, özel tarifi ve lezzetiyle iftar sofralarına farklı bir tat katıyor.

e1d2ed5d-8760-49c7-87a8-b46e31390318.jpeg

MALZEMELER

Hamuru için

2 adet yumurta

20 gr tereyağı

200 ml su

5 gr tuz

700 gr buğday unu

Yufkaları açmak için un ve nişasta

Tepsiyi yağlamak için 30 gr tereyağı

Arası için

250 gr kaymak

250 gr tereyağı

400 ml sıvı yağ

HAZIRLANMASI

Bir kapta yumurta, tereyağı, su, tuz ve unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur. Hamur, yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır ve nemli bir bez altında yarım saat dinlendirilir. Bezeler çok ince yufkalar şeklinde açılır. Önce un, daha sonra nişasta serpilerek oklava ile açılarak büyütülür. Tereyağı eritilir. Eritilmiş tereyağı ile açılan yufka yağlanır ve ortasından ikiye katlanır. Yufkanın yuvarlak kısmına kaymak eklenir ve çubuk şeklinde sarılır. Yağlanmış tepsi içerisine sarılan yufkalar dıştan başlanarak içe doğru döşenir. Yufkalar bitince kalan tereyağı kızdırılarak şekil verilen yufkaların üzerine gezdirilir. 200°C’ye ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Üzerine tercihe göre pudra şekeri serpilerek servis yapılır.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum