İftara coğrafi işaret tescilli lezzet: Konya Sütlü Selemen

İftara coğrafi işaret tescilli lezzet: Konya Sütlü Selemen
 Editör
Konya Sütlü Seleme, enfes tatlı kıvamı ve sütlü lezzetiyle, buğday unu, yumurta, süt, şeker ve tuzdan yapılan hamuruyla, kaynar sütle pişirilip servis edilir.

Konya Sütlü Seleme tarifi, buğday unu, yumurta, süt, şeker ve tuz ile yapılan hamurların kaynar sütle pişirilip, tatlı bir kıvam elde edilerek sıcak veya soğuk servis edilen bir tatlı.

d49ace73-b2fe-4224-be96-f68271c6f7e6.jpeg

MALZEMELER

150 gr buğday unu

1 adet yumurta

600 ml süt

400 gr beyaz şeker

4 gr tuz

HAZIRLANMASI

Buğday unu, bir kaba elenerek konur ve ortası açılıp yumurta kırılır. 200 ml süt ve tuz ilave edilir. Sert bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hamur ortalama 40 g ila 50 g ağırlığında parçalar alınarak beze halinde yuvarlanır. Bezelerin üzerlerine ıslak bir bez örtülüp 20 dakika dinlendirildikten sonra oklavayla, çapı yaklaşık 60 cm, 2 mm kalın ince yufkalar açılır. Yufkalar, rulo şeklinde sarılıp keskin bir bıçakla 3 mm genişliğinde kesilir ve temiz bir bez üzerinde 30 dakika dinlendirilir. 400 ml süt, yayvan bir tencerede konularak ocakta kaynatılır. Kesilmiş hamurlar, kaynayan süte yavaş yavaş ilave edilip karıştırılır. Beyaz şeker ilave edilir, hamur yumuşayıp karışım koyu bir kıvam alıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir. Konya Sütlü Selemenin servisi, gıda ile temasa uygun kaplarda ve 150 g porsiyonlarda sıcak veya soğuk olarak yapılabilir.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.