İftara coğrafi işaret tescilli lezzet: Konya Tandır Çorbası

İftara coğrafi işaret tescilli lezzet: Konya Tandır Çorbası
 Editör
Geleneksel tatlar arasında yerini alan bu eşsiz çorba, Konya'nın zengin mutfağının simgelerindendir. Hem lezzetli hem de sağlıklı bir tercih olarak sofralarda yerini alır.

Konya'nın zengin mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan bu eşsiz çorba, geleneksel tatlar arasında öne çıkar. Hem damak çatlatan lezzeti hem de besleyici özelliğiyle sofralarda kendine sağlam bir yer edinir.

MALZEMELER

200 gr yeşil mercimek,

50 gr nohut,

50 gr kuru fasulye,

25 gr tereyağı,

2 adet kuru soğan,

80 gr bulgur,

7 gr kimyon,

5 gr karabiber,

10 gr tuz,

1,5 litre su ve/veya et suyu.

HAZIRLANMASI

Mercimek, fasulye ve nohut yıkanır ve bir gün kadar suda bekletilir. Tercihen güveç kabında tereyağı ve kuru soğan yeterince kavrulur. Üzerine yıkanmış ve süzülmüş bulgur ilave edilir ve karıştırılır. Bu karışıma mercimek, kuru fasulye, nohut ve su/et suyu, kimyon, karabiber ilave edilir. Bu karışım kaynamaya başlayınca pişirildiği kabın kapağı kapatılır. Pişirme işlemi kısık ateşte yaklaşık bir saatte tamamlanır. Daha sonra tuz ilave edilerek 10 dakika kadar daha pişirilmesi sağlanır. Pişirme tamamlandıktan 15 dakika kadar dinlendirilir.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.