İftara coğrafi işaret tescilli lezzet: Konya Tarhun Çorbası

Konya'da sofralarına lezzet katacak, tarhun ve kuzu etinin birleşimiyle hazırlanan Konya Tarhun Çorbası, yoğurt, yumurta, un ve tuz ile zenginleştirilerek servise sunuluyor.
MALZEMELER
500 gr kırmızı et (tercihen kuzu eti),
1 litre su,
250 gr süzme yoğurt,
15 gr buğday unu,
1 adet yumurta,
20 gr tarhun,
15 gr tuz.
HAZIRLANMASI
Kuzu eti ve su tencereye alınarak et yumuşayıncaya kadar haşlanır ve et küçük parçalar olacak şekilde parçalara ayrılır. Hazırlama aşamasında su azalmışsa yaklaşık 1 litre olacak şekilde sıcak su ilavesi yapılır. Diğer bir taraftan yoğurt, yumurta ve un etin haşlama suyu (yaklaşık 250 ml) ile homojen şekilde özenle karıştırılır. Tarhun taze olarak kullanılacak ise ince olarak doğranır, kuru tarhun kullanılacak ise ufalanarak bu karışıma ilave edilir. Hazırlanan karışım kaynamakta et-su karışımına azar azar ilave edilir ve son olarak tuzu eklenir. Birkaç taşım kaynaması ile pişirilmesi tamamlanmış olur. Daha sonra servis edilecek kaplara alınır. Üzerine tercihen eritilmiş/kızdırılmış tereyağı ilave edilir
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.