İftara coğrafi işaret tescilli lezzet: Konya Vişne Tiridi

İftara coğrafi işaret tescilli lezzet: Konya Vişne Tiridi
 Editör
Konya'nın meşhur tatlısı, tereyağında kızartılmış ekmek dilimlerinin üzerine vişne şerbeti dökülerek yapılır. Şerbetle harmanlanan ekmekler, soğuduktan sonra kaymakla birlikte sunulur ve mükemmel bir lezzet oluşturur.

Konya'ya özgü bu tatlı, tereyağında kızartılmış ekmek dilimlerinin üzerine kaynatılmış vişne şerbeti dökülerek hazırlanır. Vişneli şerbetin, ekmekle birleşimiyle ortaya çıkan bu lezzetli tatlı, soğuduktan sonra kaymak ile servis edilir.

konya-visne-tiridi.jpeg

MALZEMELER

6 dilim ekmek

200 gr tereyağı veya sadeyağ

1 kg vişne

250 ml su

500 gr beyaz şeker

HAZIRLANMASI

Tereyağı veya sadeyağ bir tavada kızdırılır ve ekmekler, her iki yüzü pembeleşinceye kadar bu yağın içinde kızartılır. Kızarmış ekmekler derin bir tepsiye konur. Vişnelerin çekirdekleri çıkarılır, şeker ve su ile kaynatılır. Kaynamaya başlayınca altı kısılır ve iki dakika daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Vişneli şerbet ılık halde ekmeklerin üzerine dökülür. Konya Vişne Tiridi soğuduktan sonra ve isteğe göre kaymak ile servis yapılır.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.