İftara coğrafi işaret tescilli lezzet: Konya Vişne Tiridi

Konya'ya özgü bu tatlı, tereyağında kızartılmış ekmek dilimlerinin üzerine kaynatılmış vişne şerbeti dökülerek hazırlanır. Vişneli şerbetin, ekmekle birleşimiyle ortaya çıkan bu lezzetli tatlı, soğuduktan sonra kaymak ile servis edilir.
MALZEMELER
6 dilim ekmek
200 gr tereyağı veya sadeyağ
1 kg vişne
250 ml su
500 gr beyaz şeker
HAZIRLANMASI
Tereyağı veya sadeyağ bir tavada kızdırılır ve ekmekler, her iki yüzü pembeleşinceye kadar bu yağın içinde kızartılır. Kızarmış ekmekler derin bir tepsiye konur. Vişnelerin çekirdekleri çıkarılır, şeker ve su ile kaynatılır. Kaynamaya başlayınca altı kısılır ve iki dakika daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Vişneli şerbet ılık halde ekmeklerin üzerine dökülür. Konya Vişne Tiridi soğuduktan sonra ve isteğe göre kaymak ile servis yapılır.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.