İftara coğrafi işaret tescilli lezzet: Konya Zülbiye

İftara coğrafi işaret tescilli lezzet: Konya Zülbiye
 Editör
Konya'nın zengin mutfağından geleneksel bir lezzet: Konya Zülbiye (veya Konya Sülbiye), kuzu eti ve arpacık soğanlarının eşsiz birleşimiyle iftar sofralarını taçlandırıyor.

Konya'nın tarihî yemeklerinden biri olan Konya Zülbiye, kuzu etinin lezzetini arpacık soğanları ve tereyağının zengin aromasıyla birleştirerek iftar sofralarına unutulmaz bir tat sunuyor. Hafif ateşte pişirilerek hazırlanan bu geleneksel yemek, sofralarda adeta bir lezzet şöleni yaşatıyor.

MALZEMELER

  • 500 gr kuşbaşı kuzu eti (kaburga ve ön kol karışımından hazırlanan)
  • 500 ml su
  • 500 gr arpacık soğan
  • 100 gr tereyağı
  • 10 gr domates salçası
  • 8 gr tuz
  • 5 gr karabiber

HAZIRLANMASI

Kaburga ve ön kol karışımından hazırlanan kuşbaşı kuzu etleri 500 ml suya konularak 30 dakika haşlanır. Başka bir kapta tereyağı ile arpacık soğanlar 10 dakika orta ateşte kavurulur, karabiber ve salça ilave edilerek 5 dakika daha karıştırılarak kavrulur. Haşlanan et, diğer bileşenlerin üzerine konur ve üzerlerine haşlanan etin suyu gezdirilir. Tuz ilave edilerek hafif ateşte 40 - 50 dakika pişirildikten sonra Konya Zülbiyesinin / Konya Sülbiyesinin servisi, sıcak olarak yapılır.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.