İlçe Tarım Müdürü Hasan Yaz çiftçilere bilgilendirme toplantısı yaptı

İlçe Tarım Müdürü Hasan Yaz çiftçilere bilgilendirme toplantısı yaptı
 Editör
Yunak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Bitkisel Üretimde Yeni Destekleme Modeli” hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

Yunak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Bitkisel Üretimde Yeni Destekleme Modeli” hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıdan sonra açıklama yapan Tarım ve orman ilçe Müdürü Hasan Yaz, 2025-2027 yıllarında yapılacak bitkisel üretime yönelik desteklemeler ile diğer tarımsal desteklemelere ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı" Resmi Gazete'de yayımlanmış olduğunu belirterek, “Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı kamuoyuna açıkladığı üzere yeni destekleme modeli ile ilk defa bitkisel üretim destekleri 3 yıllık ve üretim dönemi belirlenmiştir. Destek kalemlerinde sadeleştirmeye gidilip, bitkisel üretim yapan ÇKS'ye kayıtlı tüm üreticiler desteklerini alacaktır. Bakanlığımızca alınan bu kararla birlikte çiftçilerimiz ne üreteceğine karar vermeden önce, hangi havzada, hangi ürüne, ne kadar destek alacağını bilmiş olacak. Böylece çiftçilerimizi, planlı üretime yönlendirecek ve plansız üretimin getirdiği birtakım olumsuzlukların da önüne geçmiş olacağız. Bilgilendirme çalışmaları İlçe Tarım ve orman müdürlüğü personellerince tüm mahallelerde yapılmaya devam edilecek. Tarımsal Desteklemelere İlişkin Konularda üreticiler ilçe müdürlüklerinden ayrıntılı bilgi alabilecektir” dedi.

Üretimde verim ve kalitenin artırılması ve kayıtların güncel tutulması, üretim sürecinde yaşanan olumsuzluklardan üreticilerimizin korunmasını hedefleyen, üretim planlaması ve yeni destekleme modelinin anlatıldığı toplantıya, Ziraat Odası Başkan Vekili Mustafa Aktaş, Muhtarlar Derneği Başkanı Hacı Mahmut Serter ile mahalle muhtarları, daire amirleri, tarımsal kooperatif yöneticileri ve üreticiler katıldı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.