İlçelerde Polis Haftası coşkuyla kutlanıyor
Türk Polis Teşkilatının 180. kuruluş yıl dönümü, Konya'nın Ereğli ve Kulu ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlanarak, şehitlerin mezarları ziyaret edilip dualar edildi.
İHA'nın haberine göre; Türk Polis Teşkilatının 180. Kuruluş Yıl Dönümü, Konya'nın Ereğli ilçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı.
Anıt Alanında düzenlenen program, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Kaya ve Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Gölükçü tarafından Atatürk Anıtına çelenk koyulmasıyla başladı. İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Gölükçü'nün günün önemini anlatan konuşmasının ardından Ereğli Meydanbaşı Şehitliğinde şehitlerin mezarları ziyaret edilerek karanfiller bırakıldı. Daha sonra şehitler için Ereğli Ulu Camiinde Mevlid-i Şerif okutuldu.
Konya'nın Kulu ilçesinde Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 180. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.
Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Öğle namazını müteakip Kulu Merkez Camii'nde şehitler için Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunarak dua edildi. Program, hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi. Ayrıca ilçe merkezinde Emniyet Müdürü Koray Şahin ve emniyet personeli tarafından şehit kabirleri ziyaret edildi. Programa, İlçe Jandarma Komutanı Metehan Osman Hasdemir, Kulu İlçe Emniyet Müdürü Koray Şahin, kurum amirleri ile emniyet personelleri ve davetliler katıldı.
Türk Polis Teşkilatı'nın 180. kuruluş yıl dönümü, Konya’nın Akşehir ilçesinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler çerçevesinde ilk tören Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Akşehir İlçe Emniyet Müdürü Beytullah Ekerbiçer tarafından Atatürk anıtına çelenk koyulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. İlçe Emniyet Müdürü Beytullah, teşkilatın her bir mensubunun, halkın huzuru ve refahı için gece gündüz çalıştığını söyledi. Etkinliklerde Akşehir İlçe Şehitliğinde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duanın ardından şehit kabirlerine çiçek bırakıldı. Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Akşehir’de okullar arası düzenlenen satranç, masa tenisi, uzun atlama, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler için Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binasında bir tören düzenlendi. Törende dereceye giren öğrencilere ilçe protokolü tarafından madalya ve hediyeleri verildi. Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binasındaki törene; Akşehir Kaymakamı Mehmet Özel, protokol mensupları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Türk Polis Teşkilatı’nın 180. kuruluş yıl dönümü Konya’nın Beyşehir ilçesinde de düzenlenen törenlerle kutlandı.
Beyşehir protokolü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü mensupları Anıt Meydanında bir araya geldi. İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Salih Baysal’ın Atatürk Anıtına çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Baysal’ın günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşma sonrasında buradaki program son buldu. Emniyet teşkilatı mensupları ve ilçe protokol mensupları daha sonra Beyşehir şehitliğini ziyaret etti. Burada İlçe Müftüsü Enes Aktaş tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve şehitler için dua okunmasının ardından ziyaret tamamlandı. Merkez Çarşı Camiinde de öğle namazı öncesinde şehitler için Mevlid-i Şerif okundu.
Kaynak:İhlas Haber Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.